Aktywne Wpisy

mirko_anonim +8
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Utraciłem swoją godność i rozum.
Różowa co chwila mnie gnoi, mówi że nie jestem prawdziwym facetem, że wszystko robię nie tak, że wszystko ją we mnie drażni i irytuje. Podczas gdy za dwa dni euforia sielanka..
Tydzień temu nawet zagroziła że zerwie zaręczyny, miała zdjety pierścionek i tak mówiła. Przekonałem ją żeby tego nie robiła, postawiła ultimatum że muszę robić to i to, bo jak nie to rzuci.
Mija tydzień,
Utraciłem swoją godność i rozum.
Różowa co chwila mnie gnoi, mówi że nie jestem prawdziwym facetem, że wszystko robię nie tak, że wszystko ją we mnie drażni i irytuje. Podczas gdy za dwa dni euforia sielanka..
Tydzień temu nawet zagroziła że zerwie zaręczyny, miała zdjety pierścionek i tak mówiła. Przekonałem ją żeby tego nie robiła, postawiła ultimatum że muszę robić to i to, bo jak nie to rzuci.
Mija tydzień,

#kredythipoteczny Cześć, gadałem z kumplem i twierdzi ze jego kolega z narzeczona/dziewczyna (sam już nie wiem XD) wzięli kredyt hipoteczny na mieszkanie 70m2 w mieście w pomorskim on w wieku 21 ona w wieku 20 lat, po roku pracy zza granica z wkładem własnym? Jakie jest prawdopobienstwo ze mówi prawdę a jaka że p*doli bzdury? #mieszkanie #pytaniedoeksperta #finanse
Myślę, że absolutny must w co się kredytować to:
- podłogi i ściany w każdym pokoju
- jedna cała łazienka
Jaki koszt na to przyjąć na 70m2 zakładając dobre materiały, np. parkiet?
Myślę żeby wykończyć w takiej kolejności:
- nazbierać z 90k i wykończyć całą kuchnię na wymiar, salon z jadalnią,
- nazbierać 30k i wykończyć sypialnię (dwie szafki, duża szafa zabudowa, łóżko z materacem),
- nazbierać 20k i wykończyć korytarz (dwie duże zabudowy, lustro, siedzisko),
- nazbierać 20k i wykończyć gabinet,
- nazbierać 20k i wykończyć drugą łazienkę,
- wykończyć balkon i loggię.
Do większości z tych etapów angażować projektanta wnętrz, etapami.
W międzyczasie mogę spać na materacu za 400 zł, biurko mam, lodówkę wstawię z OLX, ciuchy będę trzymał na tanich wieszakach z IKEA. Nie wiem co z zlewem w kuchni, a talerze itp to można na g---o szafkach za 50 zł trzymać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O czym nie pomyślałem?
#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #nieruchomosci
@oficjalne_konto: o spadku wartości pieniądza i wypłatach, które nie nadążają za tym. Bierz kredyt na całość i go szybciej spłać.
@oficjalne_konto: dużo strasznie, mnie kuchnia kosztowała 50k a mam drewniane fronty i granitowe blaty, AGD też wysokiej klasy. Kanapę kupisz spokojnie za 6-10k, stół i krzesła możesz kupić w IKEA za 3k.