Wpis z mikrobloga

Ten Cavaleiro ... pewnie i za wiele nie zagra w Stali Mielec. Ale...

K---a, tam przynajmniej próbują, myślą niekonwencjonalnie.

A w Widzewie niestety, wyscout czy tam inny instat wykupiony tylko na ligę czeską i słowacką, i jak tam się niczego nie uda znaleźć, to już koniec.

I dlatego oni się utrzymają, a Widzew spadnie.

#widzew #ekstraklasa
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rooger: dwie drużyny raczej na pewno spadną- Lechia i Śląsk.
Wg mnie Widzew ma lepszą kadrę niż Puszcza i Korona, Radomiak też na dobrej drodze do upadku, na tym bazuję swoje założenie. Potrzeba tylko odrobinę motywacji, w Koronie wystarcza póki co.
Widzew to casus Zagłębia wg mnie, dwa, trzy dobre mecze i będzie utrzymanie.
  • Odpowiedz
  • 1
@thority: Nie zgadzam się.

To Widzew aktualnie nie ma trenera. Poprzedniego zwolnił, mimo, że w ogóle nie miał planu kim go zastąpić.
To Widzew gra w zasadzie bez napastnika. Jedynego, który strzelał bramki, sprzedał (to zrozumiałe). Ci, którzy zostali na razie są bez gola w Ekstraklasie.
To Widzew ma obronę w rozsypce. Bramkarz, więcej mówi, niż broni.
To Widzew przez 30 minut w meczu z Radomiakiem stoi we własnym polu karnym i wybija
  • Odpowiedz
@rooger: myślę, że za dużo tragizmu w tobie po fatalnym starcie 2025 roku.
Z drużyn- Stal, Puszcza, Lechia, Widzew to Widzew ma najlepszą ekipę, tak samo Zagłębie. Poczekaj na jakiś efekt nowej miotły w Widzewie i wtedy oceń.
  • Odpowiedz
  • 1
@thority: Ale ten kryzys nie trwa od początku rundy, co sugerowałoby, że jest chwilowy problem.

W tabeli od 1. października Widzew też jest przedostatni, tylko przed Śląskiem. A to już próbka z 13, a nie 5 kolejek ligowych.

Coś tam przestało działać w trakcie poprzedniej rundy, ale dobry początek sprawił, że w klubie przeoczono kryzys i przespano zimę. Teraz będzie ciężko to nadrobić.
  • Odpowiedz
@rooger: niemniej w dalszym ciągu to 5 punktów przewagi nad Puszczą i w perspektywie mecze u siebie ze słabymi drużynami:
Lechia
Legia
Puszcza

u siebie też GKS, może być trudniejsze zadanie, ale oni raczej o nic już nie grają, utrzymają się
  • Odpowiedz