Aktywne Wpisy

CrokusYounghand +437
jacekparowka +132
Nie rozumiem jak można w XXI wieku jeszcze twierdzić że j-----e w pracy to jest jakaś normalna sytuacja? Minimum 8 godzin dziennie wyjęte z życia. 8 godzin najlepszej części dnia. 8 godzin które można było wykorzystać na spędzenie czasu z bliskimi, na swoje hobby, nawet na walenie konia które jest bardziej pożyteczne niż napychanie kieszeni jakiemuś milionerowi. 8 godzin żeby móc sobie zapewnić podstawowe dobra jak jedzenie czy mieszkanie.
Ktokolwiek jeszcze broni
Ktokolwiek jeszcze broni
Wysyłałem lampę #uber #taxi przez #olx #paczkomaty.
Zapakowałem w tonę bąbelków + stretch, jak to nie raz sam odbierałem przesyłki.
Dotarła w stanie jaki widać na zdjęciu. Oczywiście bez problemu zaakceptowałem zwrot kasy kupującemu. Niestety, żeby ją odzyskać, musi paczkę odesłać (jakbym potrzebował). Żeby przyjąć zwrot, musiałem im jeszcze dopłacić 6,5 zł.
#pytanie: jakie kroki podjąć, żeby odzyskać zarówno ten koszt zwrotu, jak i zniszczonego towaru (100 zł).
Mam obawy, że zarówno OLX, jak i InPost będą kombinować, żeby mnie wydymać.
#pytaniedoeksperta #kiciochpyta #przesylki #kurier
źródło: temp_file4831027866114408209
Pobierzhttps://inpost.pl/sites/default/files/docs/regulaminy/zasady-przygotowania-i-pakowania-przesylek-inpost-obowiazujacy-od-01042021-4340.pdf
ciekawa sprawa, czy na olx kliknąłeś, że akceptujesz ten regulamin
@Altar: następnym razem poproś o sprawdzenie przez losowego magazyniera.
Operator dopuszcza jedynie nadawanie Przesyłek o standardowym kształcie
(sześcian, prostopadłościan, foliopak)
Czyli jak najbardziej można przesyłkę bąbelkować i stretchować. To by potwierdzało, że profesjonalni sprzedawcy z Allegro też często wysyłają tak swoje paczki. Na tym się wzorowałem.
@Reevder: Szampon to płyn - zupełnie inaczej się to zabezpiecza.
Podsumowując: Nie zabezpieczyłeś przesyłki i winisz przewoźnika? Klasyk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skoro nie wystarczy zdrowy rozsądek (a złota reguła którą słyszałem od paru kurierów to "jeśli można to upuścić z ramienia w pełnym biegu na równej podłodze lub przypadkiem kopnąć w trakcie marszu - to jest ok"):
- W regulaminach inpostu masz "Zasady przygotowania i pakowania przesyłek"
- Jest tam opisany foliopak jako środek do przewożenia "dokumentów i
źródło: 2025-03-04 18_18_02-Regulaminy, cenniki i dokumenty _ InPost — LibreWolf
PobierzZamiast się obrażać, wyciągnij wnioski.
Próbuj relamować ale chyba czujesz, że średnio ci poszło pakowanie
@Aramil: Nie znam tej złotej zasady, nieczęsto rozmawiam z kurierami. Wkleiłem zdanie z regulaminu o foliopaku. Tam nic nie ma o tym, że to dotyczy dokumentów.
Ten plastik jest dość elastyczny, nie kruchy. One jeżdżą na dachach, w różnych warunkach. Myślę, że wytrzymałby rzucanie, ale podejrzewam że po prostu przywalili ją czymś ciężkim. Karton by
Za przesyłki OLX odpowiada bliskapaczka.pl. Najlepiej skontaktuj się z nimi w sprawie reklamacji.