Wpis z mikrobloga

Kupiłem ubezpieczenie w LINK 4, bo mieli najlepszą oferte. Najbardziej mi zależało na piwnicy blok z wielkiej płyty. Posiadam 2 rowery elektryczne warte ok 13 tyś zł. Mam 2 zamki wielozastawkowe, drzwi antywłamaniowe w piwnicy w bloku, łańcuch gruby do zapięcia 88mm oraz kamerę.

Link 4 może wypłacić mi 15 tyś w ramach mojej polisy. ALL RISK na piwnicę kradzież

Teraz pytanie.

Oni nakazują mieć tylko 1 zamek wielozastawkowy w OWU

Jak to by wyglądało w przypadku kradzieży moich rowerów?

Najpierw musieliby się włamać do pierwszych drzwi ze spółdzielni, albo wejść. Później wyłamać moje antywłamaniowe drzwi, później przeciąć ulocka 88mm.

Rozumiem że w wypadku kradzieży, to dostanę pełną kwotę, jak mam takie zabezpieczenia? Sprawę będę musiał zgłosić wiadomo na policję.

Jak o tym myśleć? Bo teraz nie wiem czy mogę spać w końcu spokojnie xD Przy mojej paranoji zaraz kogoś zatrudnie do pilnowania XD

#nieruchomosci #kiciochpyta #ubezpieczenia #ubezpieczenie #piwnica #wlamanie #rowery
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HoroLive: Sprawdź w ograniczeniach/wyłączeniach odpowiedzialności w jakich przypadkach odszkodowanie zostanie pomniejszone lub nie zostanie wypłacone wcale. Link4 uznaje roszczenia lub nie zgodnie z tym co dzisiaj pokaże kryształowa kula.
Jedno z gorszych TU w PL. Nadają się jedynie do OC do auta (reasekuratorem jest PZU).
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem kupował jak większość xd miało być tanio xd a zakres, paaaaaanie a na co to komu potrzebne, najwyżej się do internetów pójdzie i powyzywa że firmy oszukujo.
  • Odpowiedz