Aktywne Wpisy

wielkifanrapu +13
Ciekawostka z mojego życia
Przez 2-3 miesiące swojego życia żyłem jak prawdziwy Hedonista.
Codziennie paliłem cygara, piłem 3-5 kaw dziennie, chodziłem na prostytutki, parę razy w tygodniu drinki w barze, często była palona m-------a i co najmniej 1-2 w tygodniu chodziłem do fajnej restauracji lub baru, co prawda nie do jakieś luksusowej, kulturalnej ale była.
Doliczając do tego moje podróże wydałem na ten styl życia większość swoich oszczędności które miałem w gotówce
Przez 2-3 miesiące swojego życia żyłem jak prawdziwy Hedonista.
Codziennie paliłem cygara, piłem 3-5 kaw dziennie, chodziłem na prostytutki, parę razy w tygodniu drinki w barze, często była palona m-------a i co najmniej 1-2 w tygodniu chodziłem do fajnej restauracji lub baru, co prawda nie do jakieś luksusowej, kulturalnej ale była.
Doliczając do tego moje podróże wydałem na ten styl życia większość swoich oszczędności które miałem w gotówce
krzych0 +8
Kurde miałem budować dom ale jak patrzę na to jak nisko niektóre akcje stoją chyba odłożę budowę domu na jakiś czas i zainwestuję. Myślę, że tak tanio to długo nie będzie. Ciężko mi odmówić sobie szansy na szybki zysk. Coś ciekawego zaliczyło ostatnio korektę? Polećcie coś z chęci usłyszę jakieś mądre rekomendacje.
#gielda
#gielda
#polityka #gielda
źródło: 06e2659e338b7ca2f2f3a49f1e082dbd
Pobierz坐山观虎斗
Chiny trzymały się z daleka od konfliktu znosząc liczne prowokacje USA, wyczekując okazji i błędow. Trump za pomoc Rosji sprzedał wiarygodność USA w oczach zachodnich partnerów, Chiny zrobią dokładnie to co opisałeś.
"Przehandlowane"
Jakże powszechna jest ta narracja USA, Niemcy próbowały z Chinami zbudować normalne relacje, wogole Europa próbowała, ale wcześniejsze administracje USA zdawały sobie sprawę co to dla USA oznacza, więc reagowały dość ostro by wymusić na Europie brnięcie w ich konflikt z Chinami.
Dzisiaj Trump zwyczajnie zdejmuje jedyne powody do trzymania się USA przez Europę, czyli zależność militarna, ale że jedynym zagrożeniem dla Europy jest Rosja, a Europa wcale
@Sriracha: prawdę mówiąc, zaufać Chinom to tak samo jak teraz zaufać Trumpowi. WIele cyberataków w tym na Polskę odbywa się z terytorium Chin, zalewani jesteśmy przeróżnymi chińskimi gadżetami, które w przyszłości mogą stać się narzędziem inwigilacji lub sabotażu.
Chiny mocno pracują nad wizerunkiem cywilizowanego i wysoko rozwiniętego kraju (również społecznie i biznesowo),
@Sriracha:
1) Odzyskania Tajwanu, Mongolii Zewnętrznej i Mandżurii Zewnętrznej.
2) Uzyskania światowej dominacji gospodarczej i politycznej ze stworzenie systemu trybutarnego na chińską modłę znaną z 2 tys.
Suchy port w Małaszewiczach, który tylko czeka na zakończenie wojny i będzie bramą z Europy do neo-ZSRR i od Chin-ZSRR do nas.
Mamy sieć dróg szybkiego ruchu w relacjach południkowych i równoleżnikowych teraz jeszcze tylko skomunikowanie wewnętrzne dociągamy.
Wypadałoby jeszcze poprawić kolejowe skomunikowanie w
Problemem Chin jest demografia. Oni nic nie będą kupować - oni chcą tylko opychać swoje towary innym.
Dodatkowo mówienie o 2 tysiącach lat w kontekście Chin, to jak mówienie o 2,5 tysiącach lat w kontekście Włoch. Chiny sprzed 2 tysięcy lat to zupełnie inne Chiny niż te obecnie.
Sama demografia pogrąży Chiny. Resztę świata również, ale tylko Chiny miały politykę jednego dziecka i dodatkowo zabijały dziewczynki w ilościach hurtowych.
- neutralizacja atutów sąsiadów, osłabianie ich pozycji na arenie międzynarodowej
- agresywna ekspansja gospodarcza
- ograniczenia swobód obywatelskich wewnątrz kraju
- ciągłe budowanie sojuszy i grup poparcia na wszelakich arenach międzynarodowych (gospodarczych, dyplomatycznych, kulturowych itd.)
- budowanie
@bdg-bro: No ale sojusznikom jawnie nie grożą, a to już coś. Do niedawna USA to byli ci dobrzy, a Chiny złe. Teraz wszyscy oni są źli ¯\(ツ)/¯
To tak jak Europa, przemysłowy powerhouse wbrew szurskiej narracji o upadku Europy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Możemy wzajemnie rywalizować na płaszczyźnie globalnego południa gdzie nadal masz boom demograficzny, Japonia tak zrobiła gdy jej się załamał rynek wewnętrzny - zaczęła lokować swoje fabryki w krajach w których prowadziła zbyt
Chiny dostarczą nam gaz, ropę, elektrownie atomowe, chipy xD
Tak, tak xD I Chińscy żołnierze będą w Polsce stacjonować xD
Tak, tak, Chińczycy nas nie zaleją swoim shitem, tylko my zalejemy Chińczyków xD
I to od chińczyków mamy b--ń xD
Wstawaj, z.. się :)
@bdg-bro: tylko o tym każdy wie, że z Chinami ostrożnie. Z USA faktycznie myśleliśmy, że są wiarygodnym partnerem, ale okazuje się, że nie, więc skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?
@bdg-bro: "w przyszłości" hehe