Wpis z mikrobloga

W porannym autobusie festiwal boomerskich tekstów został odhaczony: (rozmowa kierowcy ze starszą babką)
- kierowca miał firmę w latach 90, ale upadła
- kobieta pracowała w Szkocji jako pokojowa
- śmiechy, że nic nie było, ale i tak ludzie mieli wszystko
- tęsknota za towarami z Pewexu, szczególnie kawą i rajstopami
- kebaby to niedobre są, tłuste jakieś
- kiedyś to ludzie byli weselsi, dzisiaj nadęci
- teraz to nosy w telefonach, kiedyś każdy chciał porozmawiać
- kiedyś jak poranny autobus jechał do szkoły/pracy to cały wesoły był
Podsumowując; końcówka komuny i lata 90 to była bieda, bezrobocie, mafie i syf, ale było w pyte bo były pewexy i ludzie się cieszyli xd
#patologiazewsi #polska #boomer #lata90
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rrobot: I dzięki bo boniu, że mają te nosy w telefonach to może dzięki temu jest mniej takiego p---------a jak babki i kierowcy. Nie mam ochoty gadać z ludźmi, których widzę pierwszy i ostatni raz w życiu bo np. nie jest to moja linia autobusowa.
  • Odpowiedz
to może dzięki temu jest mniej takiego p---------a jak babki i kierowcy.

@Piw_Benzyna: wtf? Ale wiesz, że jak siedzisz w telefonie i nie kontynuujesz rozmowy to ta rozmowa skończy się w 5 sekund? Poza tym, buraków idzie rozpoznać z daleka, ich nikt nie zagadnie.
Poza tym, ta babka i kierowca też się pewnie nie spotkają ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ruskizydek no i zajebiście, poza tym
  • Odpowiedz
@szzzzzz tak. Wiadomo że tęskni się za młodością. Ale niedorzeczne jest tęsknić za komuną.
I wcale nie trzeba pieprzyć: „oooo kiedyś to było”. Bo c---a było lepiej. Było po prostu inaczej.
  • Odpowiedz
  • 2
@ruskizydek ale oni przynajmniej nawiązali interakcje międzyludzka która jest zdrowa dla psychiki a ty piszesz o tym na wykopie, bo nie masz do kogo gęby otworzyć
  • Odpowiedz
@ruskizydek: Ostatnio gadałem ze starym na temat lat 90tych i mojego dzieciństwa i przyznał, że potrzebował kilkunastu lat, żeby zrozumieć że dorastałem w jeszcze większym syfie niż on za komuny.
  • Odpowiedz
@omnitreks: Ja mam już naście lat razy dwa, a do takiego boomerskiego gadania mi daleko xD Wiadomo, że dzieciństwo większość osób wspomina dobrze, bo zabawa, beztroska i w ogóle, ale wspominanie z rozrzewnieniem, że KIEDYŚ TO BYŁO, że w PRL-u czy latach 90. ludzie byli lepsi i w ogóle lepiej się żyło, a teraz młodzież jest taka i owaka, i wszystko jest gorsze, jest śmieszne.
  • Odpowiedz
@Marchwie_sie nie ma rzeczy wyłącznie złych lub dobrych. Komuna miała i wady i zalety i można tęsknić za jej zaletami. Co nie oznacza że była jednoznacznie dobra. Nie wiem dlaczego to jest tak trudne do zrozumienia.
  • Odpowiedz
@ruskizydek: ja to pamiętam na przykład że mama nie miała na kredki dla mnie w podstawówce i jak zgubiłem/zniszczyłem to nie było że po prostu pójdzie do sklepu i mi kupi
  • Odpowiedz