Aktywne Wpisy

ossprime +388
Trzy główne powody, dla których Polacy nie mają dzieci:
Mężczyźni:
- nie mam własnego mieszkania
- mam trudną/niepewną sytuację finansową
- niestabilne zatrudnienie (moje lub partnerki)
Mężczyźni:
- nie mam własnego mieszkania
- mam trudną/niepewną sytuację finansową
- niestabilne zatrudnienie (moje lub partnerki)

źródło: bezdzietnosc
Pobierz

źródło: 1000017306
Pobierz
Mam dobrze płatną, stabilną pracę, żyjemy godnie, jednocześnie z solidną poduszką finansową, którą kumulujemy na nowe, większe mieszkanie, ponieważ staramy się o drugie dziecko.
Odżywiamy się zdrowo, jesteśmy aktywni fizycznie, uważamy na to co jemy, regularnie się badamy, generalnie stawiamy na prewencję, by życie nie wystawiło nam rachunku po latach za luźne podejście do tematu zdrowia.
Los jednak sprawił, że jesteśmy po dwóch poronieniach. Przez 3 miesiące wydaliśmy 5k na wizyty lekarskie i badania, by dojść do przyczyn zaistniałej sytuacji i zrobić wszystko, by zmniejszyć prawdopodobieństwo kolejnego poronienia. Nie załamuję się jednak. Doświadczenia życiowe nauczyły mnie by nie martwić się na zapas, szczególnie kwestiami na które nie ma się wpływu.
Wierzę, że wkrótce, będzie mi dane wrzucić na portal ze śmiesznymi obrazkami zdjęcie z porodówki, z opisem, że wychowam jak swoje.
#zycie #rodzina #zdrowie
#antynatalizm
@gromwell: Nie wiedziałem, że internetowi eksperci od genetyki, medycyny i moralności mają dziś dyżur. Dzięki za troskę, ale nie będę konsultował swojego życia z kimś, kto widzi dzieci jako 'pół warzywo'.
źródło: image
PobierzPiękna pasta, kompletnie o niej zapomniałem
Fajnie, cieszę się ze u Ciebie dobrze. Oby tak zostało.
Ale zdjęcia to nie wrzucaj xD
Komentarz usunięty przez autora Wpisu