Wpis z mikrobloga

@PorzeczkowySok: Kurde. Jest pierdyliard filmów na yt o tym jak powstał księżyc, o ladowaniu, o składzie, wpływie na ziemię ba nawet o kosmitach i ich bazie czy wpływie na samopoczucie człowieka. Nigdy jednak nie czytalem/widzialem nic o magnetyzmie. Patrząc na to zdj uświadomiłem sobie ze nie wiem nic o działaniu kompasu na ksiezycu. Chba trzeba poszukać na wszelki wypadek jakbym musiał ustalić kiedyś kierunki na ksiezycu, nigdy nie wiadomo gdzie
  • Odpowiedz
@PorzeczkowySok: Wiesz co jest p------e? Że coś takiego amerykanie sobie wystawiają w muzeach, by każdy mógł zobaczyć, a z ruskiego wahadłowca - Burana swego czasu można było kupić oryginalny panel kontrolny (z------y z hangaru w Kazachstanie) i inne części. Mało tego - do tego wahadłowca można było sobie piechotą dotrzeć, wykiwać strażników pilnujących tego terenu (jest to tak proste jak zabrać 3-latkowi cukierka, bo jest ich kilkunastu, a teren olbrzymi),
  • Odpowiedz
@PorzeczkowySok: A w temacie mojego poprzedniego posta szukałem pewnego materiału i goi znalazłem:
Polecam zajrzeć jak 7 lat temu wyglądał hangar i ruski wahadłowiec.. Że nie wspomnę o tym, że egzemplarz, który faktycznie poleciał w kosmos znajduje się obecnie pod gruzami, bo jedyny ruski orbiter, który faktycznie znalazł się w kosmosie po prostu trzeba było ukryć w jakimś c------m budyneczku o wątłej konstrukcji, bo może kiedyś (c--j wi kiedy) jeszcze
  • Odpowiedz