Wpis z mikrobloga

-4k$ w parę godzin. Nie chcę opowiedzieć nigdy wnukom, że przez Trumpa straciłem kiedyś większość swoich oszczędności na #ethereum. Niestety teraz tylko HODL do nie wiadomo kiedy... A jeszcze parę dni temu chciałem wyjść z kasą z Binance i wejść sobie w spokojną lokatę w banku... Czemu mnie to g---o zawsze pochłania. Wrócę z wpisem jak się potoczyły sprawy za jakieś 1-3 miesiące. Nie tykaj NIGDY krypto, bo Cię zmiecie z planszy. Tylko praca na etacie albo lokata w banku. TYLKO.

#kryptowaluty #gielda #inwestycje #bitcoin
memforis - -4k$ w parę godzin. Nie chcę opowiedzieć nigdy wnukom, że przez Trumpa str...

źródło: image

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@memforis: kolego XD 4k straciłeś a już masz myśli jakbyś cały majątek życia stracił.
Wczoraj było +20%, dziś -20 i tyle, norma, jak chcesz spokojnego inwestowania to etf i śpij spokojnie bez stresu
  • Odpowiedz
@memforis:
Zainwestowałeś 90k usd w krypto ?
Sporo. Za tyle można kupić mieszkanie i wynajmować.
Nawet dywidenda np 5% od kwoty 90K usd to 1500 zł każdego miesiąca.
  • Odpowiedz
  • 0
@zaq22: tamten średni zakup jest nieprawidłowy. Kwota wejścia to 2215$ i za połowę tego co piszesz jak coś. Jak coś to zostaje mi już tylko HODL i czekanie jak rok temu na wyjście na 0 lub z minimalnym zyskiem 10k PLN zamiast 20, bo mogłem wejść niżej. Gorzej jak spadnie jeszcze niżej ;) No ale potraktuję to długoterminowo.
  • Odpowiedz
@memforis: wiem co czujesz niestety też zostaje długoterminowcem…najgorsze, że cholera wie czy to odbije czy to koniec krypto. To co się wyprawia to takich bezczelnych manipulacji jeszcze nie było… mozde ludzie się kapnęli co to za szajs i wychodzą z każdą stratą
  • Odpowiedz
@memforis: To jest krypto grubasy zarabiają i będą zarabiać. Zobacz okresy bessy ETH do 900$ spadło btc do 15k. Mialbyc ewidentny koniec krypto ale ludzie zapomnieli po czasie i karuzela od nowa. Poprostu przelać na zewnętrzny portfel i zapomnieć na rok dwa innego wyjścia nie ms
  • Odpowiedz
4k straciłeś a już masz myśli jakbyś cały majątek życia stracił.

@MrBeast: może to jego majątek życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wypokowicz93: @memforis zwykłe ruchy na giełdzie. Pozas tym, rok temu i dwa lata temu też był duży spadek. Wcześniej też. Wiem, bo zwykle przed świętami / w okolicach był peak i fajnie się sprzedaje, gdy spłukam się z kasy na prezenty etc.
  • Odpowiedz
@memforis: A kibicowałeś Trumpowi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeśli hodlujesz to chociaż wrzuć w oprocentowanie te środki. G---o zarobisz, ale lepiej g---o niż nic
  • Odpowiedz
@memforis

A jeszcze parę dni temu chciałem wyjść z kasą z Binance i wejść sobie w spokojną lokatę w banku..

2% rocznie zajebisty interes xDD fajnie masz podejście do inwestowania. Kupujesz gdy jest pompa bo prezydent napisał Tweeta i jak jesteś stratny 4k$ to płacz. Ludzie holdują latami a ty byś chciał w 24h robić 20% xD weź kup BTC i trzymaj, na tym nie da się stracić. Albo już obligacje
  • Odpowiedz