Wpis z mikrobloga

ktory bank pokazuje dane podczas wysylania obcym blika lub podawania kodu? Np podaje 6 cyfrowy kod komuś i jak on go wpisze to chce widziec jego dane. Jestem klientem mbanku i ING i tu nic nie widze co mnie w-----a niemilosiernie bo nie mam zadnej mozliwosci weryfikacji kogos. A tak moglbym odsiewac wiekszosc scamerow
#blik #bank #ing #mbank #ipko #pieniadze
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeśli wysyłasz przelew BLIK z ING, to w zleceniu wpisujesz numer telefonu odbiorcy przelewu lub wybierasz go z książki telefonicznej. Odbiorca kiedy dostanie przelew, widzi Twój numer rachunku oraz nazwę - może to być imię i nazwisko. W przelewie możesz podać własny tytuł. Odbiorca nie zobaczy Twojego numeru telefonu.
  • Odpowiedz
  • 0
@marek-pikador: Handluje skinami, i innymi rzeczami i czasem fajnie jest blyskawicznie przez to przejsc, 95% transakcji tak nie dziala. Ale fajnie by bylo weryfikowalo jakos klientów. Wiem że tak się da, tylko nie wiem w którym banku
  • Odpowiedz
@asdfiksowy: nie ma takiej opcji, w historii bedzie numer konta i nazwa kontaktu z książki telefonicznej dokladnie tak jak w niej zapisany jesli wysylasz na telefon. Musisz być ostrożny jak poddajesz komuś cyfry kodu, warto bez wcześniejszej weryfikacji tego nie robić, czasem ktos moze podać sie za kogoś znajomego, scamy na fb na przykład. Pamiętaj tez o kwocie na potwierdzeniu kodu, 60 czy 600 ;)
Usluga Blik na telefon jest
  • Odpowiedz
  • 0
@merho: Da się jakoś, bo już dawno temu (z 7 miesięcy temu) Miałem sytuację że handlowałem na forum - sprzedawałem skin, gość wysłał mi 6 cyfrowy BLIK, ja go wpisałem żeby sobie doładować portfel na ZENie, i on napisał mi moje Imię i pierwszą literę nazwiska i czy to ja. A nie znał mnie, bo byłem jedynie nickiem na forum.
  • Odpowiedz