To jest największy "sovereign wealth fund" na świecie. Gdyby sprzedali swoje portfolio amerykańskich akcji, spowodowali by krach o skali podobnej do 1987. Nawet sama plotka że planują sprzedaż mogłaby spowodować spadek 5%. xD
@Kempes: Słusznie Morawiecki powiedział, dorobili się na wojnie, my tutaj zaciskamy zęby i kupujemy droższy gaz, bo uniezależniamy się od rosyjskiego gazu, a oni sobie fundusz budują na swoje fanaberie.
@Kempes: Tam gdzie nie ma złodziejstwa i oligarchii a są surowce to tam jest pieniądz. Porównajmy to teraz z tym szambem, jak to się nazywa teraz... rosja chyba.
@Kempes: Ciekawostką jest, że fundusz lokuje środki głównie w akcjach, obligacjach i nieruchomościach na całym świecie, dbając o etyczne standardy (np. unika inwestycji w b--ń czy paliwa kopalne).
@fornson23 haha niezłe, ale taką parodie można zrobić prawie z każdego popularnego kanału, bo większość z nich będzie miała wypracowana formułę i nic w tym dziwnego - to tak jak każdy program w TV, wiadomości itd. Przeciąganie filmików to też powszechność skoro przekłada się to na talarek... A beka z nebuli - ja w sumie jeszcze nie brałem, bo treści z różnych podobnych kanałów mam ciągle aż nadto w stosunku do
źródło: temp_file8895642913979551789
PobierzTo jest największy "sovereign wealth fund" na świecie. Gdyby sprzedali swoje portfolio amerykańskich akcji, spowodowali by krach o skali podobnej do 1987.
Nawet sama plotka że planują sprzedaż mogłaby spowodować spadek 5%. xD
wtedy moglibyśmy uruchomić fundusze tam zgromadzone przeciw Rosji, co dałoby jakieś 1,7 bln euro na minus i dług spowodowałby bankructwo Rosji
Szach mat
https://youtu.be/RO8vWJfmY88?si=o5miZu68_2Hl3G2a
@adam-pajac xD
A beka z nebuli - ja w sumie jeszcze nie brałem, bo treści z różnych podobnych kanałów mam ciągle aż nadto w stosunku do