Wpis z mikrobloga

Szybkie pytanie. Gdzie moge w---------ć stary zderzak i błotnik oprócz lasu? Stan obu części jest agonalny, więc sprzedaż odpada. Niby proste pytanie, ale na PSZOKu nie chcą mi tego wziąć, bo nie przyjmują części samochodowych, a na skupach złomów i autozłomach mi nie chcą tego przyjąć, bo nie przyjmują plastikowych części (jak im przywioze auto z plastiku to nie ma problemu, ale jak przywioze pojedynczy plastikowy element to juz jest wielki problem)? Naprawdę nie dziwie się, że stare opony i inne części samochodowe są wywalane do lasów skoro miejsca, które powinny takie rzeczy przyjmować zajmujące się segregacją śmieci nie chcą ich przyjmować
#auta #pszok #absurdypolskie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Counter-Cz3si0: rozsądną opcją jest to co zasugerowali poprzednicy, czyli pocięcie/połamanie na kawałki i oddanie jako plastik, ale jeśli coś w Polsce ma się coś zmienić to lepiej wywalić do lasu i to zgłosić.

Mam na posesji eternit ze starego dachu i od 20 lat czekam, żeby gmina go zabrała. Zgłaszałem wielokrotnie, zapisywałem się w kolejkę odbioru odpadów niebezpiecznych i jak na razie jak krew w piach. Jestem coraz bliżej tego,
  • Odpowiedz