Wpis z mikrobloga

@pycc: zależy co chcesz przyspieszyć i co masz. ale zasadniczo nie da się, bo 11 letni sprzęt (zakładam, że procesor haswell) nie wspiera już np kodeków powszechnie używanych jaki HEVC czy VP8/VP9
  • Odpowiedz
@pycc: zmienisz dysk wiec zrobisz nową instalke. defragmentacja zbedna a nawet nie zalecana przy ssd, przelecenie antywirem zbedne tym bardziej ze bedzie nowy system

pozdrawiam serdecznie
  • Odpowiedz
@pycc: Sprawdź jaki masz Socket i kup najlepszy procek na ten Socket, albo jakiś wysoki model. Teraz za 2-3 stówy kupisz te procki, a będą dużo szybsze. No i oczywiście SSD.
  • Odpowiedz
@gipson_90 sam w starym kompie zmieniłem procek z i5-3340 na i7-3770k, podkręcony robił 30% lepszy score w benchmarkach, a kupiłem go za 160zł.

Ja wiem, że najlepiej kupić nowy, ale skoro op modernizuje stary, to znaczy że nie ma kasy, a 20-30% to nie takie nic, ale zależy jaki op ma dokładnie model, bo jak jakiś wyższy i5, to się zgadzam, że nie warto.
  • Odpowiedz
  • 0
@pycc userbenchmark.com zapuść sobie. podpowie Ci co ludzie z podobnym zestawem mają lepszego a co u Ciebie underperformuje
  • Odpowiedz