Wpis z mikrobloga

Skąd bierzecie siły na życie po pracy?

Jestem stosunkowy młody, nie mam rodziny na utrzymaniu, a mimo to po powrocie z pracy jedyne o czym marzę to położyć się spać. Pracuję 8-16, 20-30 minut na dojazd (w jedną stronę). W domu jestem zazwyczaj przed 17, szybkie ogarnięcie się, jakieś jedzenie. Wybija godzina 18 i tak naprawdę pozostaje tylko włączyć YT czy inny Netflix, obejrzeć coś i iść spać.

Staram się raz w tygodniu iść na kurs tańca, ale jak słyszę/czytam ludzie po pracy to jeszcze na siłownię chodzą, fitnesy, baseny, kursy garncarstwa, językowe, spacery z psem.

#zyciewwielkiejplycie #pracbaza #praca #pytanie #pytaniezdupy
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_lorem_ipsum_ ja wstaje ok 6:30-7 żeby na i odprowadzić dzieciaka do przedszkola, zaczynam pracę o 8:30 i tak do 17-18 czasami (korpo w domu, ale zajeb straszny niestety) w trakcie pracy koło 15:30 idę odebrać starsze dziecko z przedszkola. Jak kończę pracę zajmuje się starszym dzieciakiem, bawimy się, kąpiel, kolacja itp. zajmuje się też młodszym, 3 miesięcznym. Około 19:30 zbieramy się do spania ze starszym. O 20:30-21 (zależy jak zaśnie) idę
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: Brak aktywnosci fizycznej, powoduje ze jestes senny i otepialy po robocie. Do tego jak z dieta, czy walimy wegle do oporu, a potem szok i niedowierzanie ze jestes ociezaly.

Rusz 4 litery na rower, silke, bieganie, cokolwiek co wymaga spocenia sie, a za miesiac bedziesz w podobnym wpisie dziekowal mirkom, ze odmienila sie twoja rutyna po pracy.
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: niech zgadnę skończyłeś 25-30 lat? No tak to jest. Tutaj przedmówcy, mówią już o swoim przedwczesnym kryzysie wieku średniego. Może i pomaga, ale nie każdy ma tyle werwy i chęci by zapierdzielać w pracy i jeszcze dodać do tego aktywność fizyczną po pracy.
  • Odpowiedz
@MrManiacTeam
Przepraszam że ci ublizylem podczas naszej dyskusji, to nie wniosło do niczego czegokolwiek dobrego. Jestem zmęczony tekstami o wzięciu się w garść bo próbowałem wielu rozwiązań wkładając w to duży wysiłek i nic.

ale mimo wszystko przepraszam, nie wolno tak nikogo traktować

Mam nadzieję że nie zepsulem ci dnia moim postem
  • Odpowiedz
Przepraszam że ci ublizylem podczas naszej dyskusji, to nie wniosło do niczego czegokolwiek dobrego. Jestem zmęczony tekstami o wzięciu się w garść bo próbowałem wielu rozwiązań wkładając w to duży wysiłek i nic. ale mimo wszystko przepraszam, nie wolno tak nikogo traktować Mam nadzieję że nie zepsulem ci dnia moim postem
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: Zacznij uprawiać sport, to energia się znajdzie. Najciężej jest ruszyć dupsko, ale po 3-4 tygodniach będziesz pełen motywacji. Do tego warto się zapisać na jakieś zajęcia cykliczne, szczególnie takie, które kosztują i płacisz z góry - utopienie w czymś pieniędzy też jest rewelacyjną motywacją do ruszenia się.
  • Odpowiedz
@PurpleHaze o to to. Wiadomo godzin pracy nie zawsze da się zmienić, więc nie będę generalizował, ale zanim zacząłem chodzić na siłkę, to wstawanie już nawet o 7 to była tragedia. A teraz na 7 pasuje mi być w robocie i potem zaraz siłka, bo później to już cały wieczór w piach.

I jedzenie. Nawet człowiek nie zdaje sobie sprawy z tego jak gówniane jedzenie potrafi zamulić i zepsuć samopoczucie.

Do
  • Odpowiedz
Wybija godzina 18 i tak naprawdę pozostaje tylko włączyć YT czy inny Netflix, obejrzeć coś i iść spać

@_lorem_ipsum_: Skoro wstajesz około tej 7, to pewnie chodzisz spać około 23. Pomiędzy 18 a 23 masz 5h, możesz je wykorzystać jakkolwiek chcesz, ale widocznie wolisz oglądać YT lub Netflixa.
  • Odpowiedz