Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@America: Dla ludności Ukrainy to będzie katastrofa, ale dla USA to jest co najmniej zły pomysł, Trump dalej podkopuje prestiż i zaufanie kraju, który eksportuje same drogie zabawki i na tym zarabia.
Europejczycy bez Iphone'ów przeżyją, bez google twittera, facebooka też jak najbardziej da się żyć, tym bardziej, że zrobienie alternatyw nie jest specjalnie trudne i fakt, że te platformy tak doją Europę to w zasadzie ukryta płatność za bronienie
  • Odpowiedz
@America: to było oczywiste, i ogólnie sprawdza się zasada na wykopie - to co mówi większość użytkowników jest bzdurą i prawda jest po drugiej przeciwnej stronie. I to dotyczy wszystkiego od ekonomi, przez świat aż po politykę.

ameryka jest słaba = ameryka jest silna
europa jest silna = europa jest słaba
europa będzie się zbroić bez usa = europa będzie liczyć na pomoc usa
rosja słaba = rosja
  • Odpowiedz
  • 5
@tubkas12: najlepszym przykładem był wirusek, maseczki i szpryca. 90% owieczek chciała Cię zagryźć jak powiedziałeś coś wbrew ogólnej narracji.
  • Odpowiedz
  • 102
No czyli zgodnie z przypuszczeniami trump to putiowski obciągacz i obecne poczynania Zełeńskiego nie mają na to żadnego wpływu.
  • Odpowiedz
@America: ja też na początku dałem się ponieść emocjom i gadałem o silnej europie i tak dalej ale chwile się zastanowiłem - jaka silna europa. Brytole wyszli z uni bo płakali że za dużo płacą, niemcy sobie z swoimi turasami nie radzą, a we francji wystarczy że podniosą podatek o 1% i cały kraj jest w płomieniach.

ba niemiecki biznes chce powrotu rosji do europy bo chce tanich surowców.

my,
  • Odpowiedz
@America: ja fanem komedianta nie jestem, szczególnie od kiedy nie skorzystał z okazji do zamknięcia się po Przewodowie, po czym jeszcze kilkukrotnie zesrał się na Polskę, tutaj też widzę jego błędy (ubiór, brak tłumacza, to tak na szybko), natomiast to, że administracja Trumpa zachowuje się w tej chwili, jakby płacił im Kreml jest chyba jasne dla każdego, kto umie rozwiązać działanie 2+2.
  • Odpowiedz
@America pomarańczowa małpa się obraziła bo ktoś nie chciał mu lizać dupska, straszne. Teraz będzie miał zonk jak się okaże że Ukraina da radę bez tego śmiesznego kraju, a że wsparciem potężnej europy
  • Odpowiedz
@America pomine juz oczywista falszywa teze, jakoby Zelenski cos z----l w rozmowie z ruska agentura.
Kiedy ostatnio widziales jakies protesty w Europie z kredkami? Ile razy widziales takie protesty?
  • Odpowiedz
@szdunek: ukraina nie zostala namaszczona przez spolecznosc europejska, zeby decydowac z kim beda robione tutaj interesy.
Gdyby Zelenski z dnia na dzien zrobil jak piszesz, to moglby otrzymac watpliwej pewnosci pomoc od Chin i oprocz tego realne ryzyko braku pomocy od krajow europejskich.
  • Odpowiedz
@PanPatola: owszem, ale wszyscy piszą tutaj o Putinie, że pod ścianą atom i inne sranie w banie ale nikt nie patrzy na Zełeńskiego pod ścianą, nie analizują drugiej strony, a też mogłoby być nieciekawie - wiadomo, że Europa musi walczyć o Ukrainę, bo nawet nie chodzi już o samą granicę ale o stabilność w obliczu Rosji, która jakby ostatecznie zatrzymała te ziemie oznaczałoby to, że stany w dupie mają EU
  • Odpowiedz
@szdunek: ja myślę, że tego samego dnia Zełeński obdzwonił wszystkie stolice, które mają coś do gadania (Warszawa na tej liście nie była xD), w tym oczywiście Pekin. Tylko nie wiem, czy byłby w stanie wynegocjować z nimi jakieś gwarancje bezpieczeństwa - owszem, Chińczycy sporo inwestują na świecie, położyli łapę na bogactwach naturalnych w różnych krajach 3 świata, tylko jeśli chodzi o obecność wojskową, to raczej nie są zbyt chętni do
  • Odpowiedz