Wpis z mikrobloga

budował ktoś skrzydło drzwi meblowych o dużej szerokości czyli powyżej 60cm?
Niestety producent GTV lub Blum nie udostepnia takich danych. Nawet nie testuja obciązeń przy takiej szerokosci.
Interesuje mnie skrzydło z lustrem o szerokości okolo 80-90cm i wysokości 50-70cm
#meblestracha #meble #remontujzwykopem #budujzwykopem #stolarstwo
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@widmo82: szersze niż wyższe, z lustrem... :') tego żaden zawias nie zniesie na dłuższą metę nawet blum.. wiem co mówię bo robiłem z meblami prawie dekadę, unika się robienia takich drzwi. Jeśli musisz, to zmieść 4 zawiasy w tych 50 cm (nie bedzie to ladnie wyglądać), albo kup zawias taki jak listwa, na całą wysokość. Lub zrób z tego klapę na silownikach.
  • Odpowiedz
  • 0
zmieść 4 zawiasy w tych 50 cm (nie bedzie to ladnie wyglądać), albo kup zawias taki jak listwa, na całą wysokość. Lub zrób z tego klapę na silownikach.

@nirvikalpasamadhi: może być i 4 zawiasy na 60/70cm wysokosci. Wyglad? - zamknięte będą ładne :) Klapa w szafce na wysokości głowy o skrzydle 60cm? :D
  • Odpowiedz
@widmo82: 60x80.... ok, będzie to "w miarę kwadrat", ale tak, na pewno 4 zawiasy, skoro w z lustrem, bo szkło jest ciężkie + sam front. 3 zawiasy minimum ale jest ryzyko że opadną. Ogólnie front dość spory, więc zalecam tylko "podregulować" delikatnie po montażu, bo na pewno obwiśnie, trzeba będzie dokładniej wyregulować później (dlatego nie regulować na gotowo, bo potem ci zabraknie regulacji). No i nie wiem jaki w końcu
  • Odpowiedz