Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +83
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +5
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

źródło: Zrzut ekranu 2025-03-3 o 14.19.25
Pobierz@muchatse: Tak i nie ma w tym żadnej sprzeczności. Idea równości o jaką walczą osoby o poglądach lewicowych nie polega na tym, że zawsze trzeba mówić o mężczyznach i kobietach tyle samo, i tyle czasu poświęcać na ich problemy. Nie polega też na tym, żeby spotykać się zawsze w kręgach, w których 50% stanowią mężczyźni, a drugie 50% kobiety.
@DorodnyTucznik: lewica lewicy nierowna, zandberg jak dla mnie bardzo konkretny, a biejat to typowa "kawiorowa lewica", cos jak glosowanie na korwina albo memcena - zero konkretow, zycie w swojej bance i nawijanie makaronu na uszy populistycznymi haselkami xD
@harrame: Ale przecież ona była współprzewodniczącą partii Zandberga i odeszła dopiero 4 miesiące temu.
@harrame: haha dobre
No właśnie lewica do tego dąży. Dlaczego w Polsce mamy masę dyskryminacji uzasadniających w stylu "kobiety są mało reprezentatywną grupą"? I dąży się do parytetów - ale tam, gdzie dla kobiet to korzystne a dla mężczyzn dyskryminujące.
@DorodnyTucznik: Niestety ale z "bulem" muszę głosować na Trzaskowskiego. To lewica. Wszystko w lewo od KO to ......brak dość dosadnego określenia.
@DorodnyTucznik: Raczej na kobiety lewicy, bo akurat Zandberg jest jeszcze jakims konkretem, ale te wszystkie przypadki jak Biejat, Kotuła, Żukowska itp. to zwyczajne pomyłki, które szkodzą wizerunkowi lewicy w Polsce i nie porzeszają swojego grona wyborców tylko go dzielą.