Gdybym mógł się cofnąć w czasie do mojej komisji wojskowej, to na oczach owej komisji, podciąłbym sobie żyły i trochę gardło, żeby dostać kategorie E za chory łeb i tyle
@Nestii-: ja chciałem powiedzieć na komisji ze jak mnie wezmą do wojska i dadzą karabin to odstrzelę dowódcę a potem siebie. ale powiedziałem to najpierw mamie i mama mi powiedziała ze zniszczę sobie życie bo dadza mi żółte papiery i kategorie E i wtedy żaden pracodawca nie weźmie mnie do pracy jak zobaczy ze mam kat e xD Fajnie ze mam zaraz 30 lat i nigdy nikt nie chciał widzieć
@ChlopakZpiwnicy: Ale dlaczego twierdzisz, że ktoś miałby cię tam wezwać? Miałeś wcześniej coś wspólnego z wojskiem? Wykonujesz zawód, który sprawia, że wojsko mogłoby wysłać ci jakiekolwiek wezwanie? Odbyłeś wcześniej jakiekolwiek dobrowolne przeszkolenie?
@z1x2c3: podobno teraz wzywają ludzi którzy nigdy wcześniej nie byli, i czysto teoretycznie służba dla każdego może zostać przywrócona bo na ta chwile jest jedynie zawieszona. No i na dodatek wizja wojny.
@Nestii- a po co ci to E jak nie ma obowiązkowego wojska. Ja mam A i się nie przejmuje. Jak wybuchnie wojna nie zamierzam uciekac ale nie chce bronić Warszawy czy innego miasta a swojej okolicy. Mieszkam na wschodzi jak co woec w pierwszej linii
@ChlopakZpiwnicy XD Niestety my Polacy jesteśmy bardzo zabobonnym narodem i wierzymy na przykład w takie rzeczy jak "nasrane w papierach" i inne takie gówna.
@ChlopakZpiwnicy: Wzywają jakiś marny % ludzi, którzy wykonują zawody potrzebne w wojsku. To samo z ćwiczeniami. W 90% są to osoby, które mają już nadane przydziały mobilizacyjne, czyli mieli już wcześniej z wojskiem coś wspólnego, albo połaszczyli się na jednorazową wypłatę 5-7 tysięcy w zamian za dobrowolne miesięczne szkolenie, nie mając świadomości, że w tym momencie podpisali cyrograf, bo teraz wojsko może ich wzywać na ćwiczenia w dowolnym terminie mimo
@Nestii-: Jestem z rocznika gdy było wojsko obowiązkowe Zajebisty czas O ile umiesz się odnaleźć wśród równieśników, nie jesteś jakimś ułomem to zajebiste przyjaźnie Wymęczyli nas na poligonach, nocami piliśmy i gadalismy o kobietach, życiu o tym kto jak zyje w cywilu Było zajebiście, nieraz bardzo cięzko, ale często wracam myślami do tamtego okresu i myślę o tym co z Pawłem, co z Jarkiem z innymi chłopakami Wspaniały czas i wcale nie był
@ChlopakZpiwnicy Jako ciekawostkę Ci napisze że mam kategorie "E" i kilkukrotnie na badaniach musiałem pokazywać i nie było z tym problemu. Praca dość odpowiedzialna to i psycholog dość szczegółowy jest na każdych badaniach kontrolnych co roku.
@Nestii-: ja pamiętam się kłóciłem z nimi jak mi dali kategorię że zdolny do służby xd Chodzi o to że miałem wtedy chorą wątrobę. Byłem na to nawet w szpitalu i nie mogłem jeść niczego normalnego, ściśle określona dieta, stale leki oraz brak wysiłku fizycznego. I się między innymi pytam, czy w jakiś koszarach kucharz będzie specjalnie dla mnie gotował posiłek jaki mogę zjeść xd albo czy będę siedział i
Mega udany debiut, nie mogłem zrobić nic lepiej, nie mogłem być tego dnia wyżej, sprawiedliwie oceniony. Życiowa forma, waga 6kg większa niż 1,5 roku temu, czyli 4kg czystej masy mięśniowej dobudowane rocznie uśredniając.
#przegryw #wojsko #oswiadczenie
Zajebisty czas
O ile umiesz się odnaleźć wśród równieśników, nie jesteś jakimś ułomem to zajebiste przyjaźnie
Wymęczyli nas na poligonach, nocami piliśmy i gadalismy o kobietach, życiu o tym kto jak zyje w cywilu
Było zajebiście, nieraz bardzo cięzko, ale często wracam myślami do tamtego okresu i myślę o tym co z Pawłem, co z Jarkiem z innymi chłopakami
Wspaniały czas i wcale nie był
Chodzi o to że miałem wtedy chorą wątrobę. Byłem na to nawet w szpitalu i nie mogłem jeść niczego normalnego, ściśle określona dieta, stale leki oraz brak wysiłku fizycznego. I się między innymi pytam, czy w jakiś koszarach kucharz będzie specjalnie dla mnie gotował posiłek jaki mogę zjeść xd albo czy będę siedział i