Stachniuk jest narodowym bolszewikiem pełną mordą i dzisiaj jego apologetami są m.in Aleksander Dugin. Oto parę cytatów
Liczbę Żydów w Polsce musimy w jak najkrótszym czasie zmniejszyć o 3 miliony. Problem żydowski w Polsce jest najpierw produktem rozkładowej kołtuńskiej przeszłości. Już choćby dla samej konieczności usunięcia śladów hańbiącego jarzma kołtunerii, której jednym z wyrazów jest wielomilionowa masa żydostwa żyjąca w ciele narodu polskiego jako owoc niechlubnej przeszłości musi być zlikwidowana.
Kapitalizm jest głęboko niemoralny. Podstawę jego bowiem stanowi ogólna koncepcja indywidualistyczna, dająca każdej jednostce równe możliwości startu, która na odcinku gospodarczym w rażącej sprzeczności z założeniami dzieli społeczeństwo wewnętrzną barierą na dwie zupełnie różne i obce klasy
Więc nie wiem jakim cudem Kelthuz zwolennik kapitalizmu i izraela inspiruje się protoplastami aleksandra dugina, to chyba już moja ostatnia uwaga do barda z kielc, wszystko w sumie można zaakceptować, ale stachniuka, kolektywistę, społecznego trybalistę i ekonomicznego komucha chyba już tego się strawić nie da.
@Jarkendarion: Chciałem kiedyś dostać Księgę Popiołów o której kelthuz wspominał że miała na niego spory wpływ, ale to praktycznie biały kruk ( ͡°͜ʖ͡°)
@Jarkendarion: pisałem już : to schizofrenik. Dlatego fascynuje mnie sam fakt,że ktoś w ogóle bierze go poważnie. W Polsce wystarczy być odpowiednio wyszczekanym i bezczelnym,żeby zaistnieć. Najśmieszniejsze,że to są typowo warcholskie/ sarmackie cechy, które rzekomo tak krytykuje.
@Sargath666: Kiedyś go brałem, jako młody studenciak, bo miałem dosyć korwina, a bardziej jego kucy, które były irytujące. Ale były to czasy radia żelaza, filmów takich jak żarówki korwinówki
@Jarkendarion: jako go znałem wcześniej jako "Ariozofa" oraz Wszebąda (a raczej w tym wypadku Wsze-błąda czyli kogoś kto zawsze się myli xd) z różnych forów i onet czatu. Mimo wszystko wtedy gadał bardziej z sensem kiedy był zwykłym kucem.
@Jarkendarion: jak już cytujesz, to cytuj w kontekście
"Indywidualizm jako naczelna zasada cywilizacji zachodniej nie jest wcale faktem naturalnym. Wręcz przeciwnie: geneza indywidualizmu, a następnie instytucji stanowiących kręgosłup cywilizacji zachodniej - jak wartość jednostki, jej nieprzedawnione prawo do stanowienia o swoich czynach i autonomiczna za nie odpowiedzialność, liberalizm, demokracja, kapitalizm - są dziełem wysnutym z genialnego natchnienia i owocem przeogromnej pracy dziejowej, trwającej tysiące lat."
@HowardRoark: „Przeciw Sławii występuje dwóch śmiertelnych nieprzyjaciół: 1) antymit judeochrześcijański, dążący do zabicia w nas duszy, skaleczenia nas według swego robaczywego ideału ewangelicznego, i 2) Germanowie zorganizowani w imperium europejskie, uzbrojeni w olbrzymi dorobek Rzymu (idea imperium) [...]" Kochał zachód pasjami xd Do tego stopnia,że proponował budowę osobnej cywilizacji Polskiej (z resztą qrva słusznie).
niesłusznie, bo nie da się takowej zbudować, i jest to już causa finita. Polska jest obecnie integralną częścią Zachodu i jego organizmu gospodarczego. Jako osobność Polska nie istnieje. Kto tego nie ogarnia, właściwie zasługuje na natychmiastową egzekucję lub wywózkę za Ural gdzie jego miejsce.
Więc nie wiem jakim cudem Kelthuz zwolennik kapitalizmu i izraela inspiruje się protoplastami aleksandra dugina, to chyba już moja ostatnia uwaga do barda z kielc, wszystko w sumie można zaakceptować, ale stachniuka, kolektywistę, społecznego trybalistę i ekonomicznego komucha chyba już tego się strawić nie da.
#kelthuz #libertarianizm #akap
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4910314/ksiega-popiolow
Komentarz usunięty przez moderatora
"Indywidualizm jako naczelna zasada cywilizacji zachodniej nie jest wcale faktem naturalnym. Wręcz przeciwnie: geneza
indywidualizmu, a następnie instytucji stanowiących kręgosłup cywilizacji zachodniej - jak wartość
jednostki, jej nieprzedawnione prawo do stanowienia o swoich czynach i autonomiczna za nie
odpowiedzialność, liberalizm, demokracja, kapitalizm - są dziełem wysnutym z genialnego
natchnienia i owocem przeogromnej pracy dziejowej, trwającej tysiące lat."