Aktywne Wpisy

Damianowski +410

Arvin +487
Normalna zdrowa kobieta, trochę tłuszczyku, lekki zarys mięśni, widać że coś tam dba o siebie. Przecież wystarczy pójść na jogę raz w tygodniu.
Mężczyźni naprawdę nie wymagają tak wiele.
#blackpill #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #heheszki #p0lka
Mężczyźni naprawdę nie wymagają tak wiele.
#blackpill #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #heheszki #p0lka

źródło: Captura-7
Pobierz
Zastanawiam się nad dwoma rozwiązaniami:
1. Kupić 2x dysk ssd 4tb (drugi jako mirror), taki samsung t9 wychodzi 2,9k i robić sobie kopię 1x na tydzień.
2. NAS, nawet sobie wybrałem Synology DS923+ lub DS1522+ i włożyć tam...4x po 8tb? Wszystko jako mirrory. 2x raid 1 + 2x raid1 lub inna konfiguracja. Przyszłościowe, bo ostatnio się bawię fotografią, więc dojdzie sporo rawow czy video.
Tylko jedno mnie zastanawia. Czytam i zresztą bywałem w serwerowni nie raz, że wydaje to dość głośny dźwięk i ludzie albo zamykają w szafie albo przenoszą do innego pokoju. Ja nie mam takiej możliwości.
Niestety mam małe mieszkanie i router mam w salonie, więc musiałoby to stać w salonie przy telewizorze. No albo w pokoju-biuro, gdzie pracuję i lubię ciszę i wtedy np. przewiercić w ścianie otwór na ethernet.
Jeśli będzie mi to trzeszczało non stop to mnie coś trafi szybko xD Szum jest spoko.
Jak to jest w rzeczywistości? Co radzicie? Są jakieś obudowy tłumiące?
#nas #dyski #server #serwery #qnap #synology
Niestety takie coś by mnie mega rozpraszało w pokoju, gdzie pracuję. A w salonie nie raz czytam książkę i lubię mieć ciszę.
https://youtu.be/c4l4nbQ1n1Q?si=bRW14FIHLpRvbAUr&t=682
W sumie racja, brzmi
Komentarz usunięty przez autora
Ewentualnie Mieć 2x SSD 4tb i za dnia pliki beda kopiowiane osobno do kazdego z dyskow ssd, dzięki czemu mam ciszę, a w nocy z ssd do 2x hdd 4tb, mogę zamknąć biuro i mam dalej od sypialni, więc nie słychać.
Tylko czy to cenowo się spina.