Wpis z mikrobloga

Wczoraj albo przedwczoraj ktoś dobrze tutaj napisał, obecnie panuje mental, że każdy kto wystawia swoje mieszkanie to po prostu wpisuje bańkę bo tak sobie wymarzył i 6 zer wygląda dobrze na koncie. Kamienica, blok, parter czy 10 piętro, budowany w 1970 czy 2010 - jeden c--j, bańka ma być xD Mentalność w tym kraju jest żałosna.

Poniżej przykład, mieszkanie gdzie pewnie dziadek kopnął w kalendarz startowało z miliona sto, ale coś nie widać chętnych(ciekawe dlaczego), w ogłoszeniu wpisane, że kamienica z 1980 ( )
https://www.otodom.pl/pl/oferta/sprzedam-mieszkanie-lublin-glowackiego-ID4qs7m
#nieruchomosci
preferencyjne_posty - Wczoraj albo przedwczoraj ktoś dobrze tutaj napisał, obecnie pa...

źródło: Screenshot 2025-03-03 at 11-41-31 Mieszkania na sprzedaż Lublin lubelskie Otodom.pl

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 189
@preferencyjne_posty: Panie, przy takich ogłoszeniach to już zebranie rodzinne było, każdy policzył swój udział i już nawet wybrał furę na otomoto, a Ty byś ile chciał, 350k? W sensie, tyle ile to warte? XD
  • Odpowiedz
  • 136
@mickpl: no bo cene mieszkania po dziadku wylicza się tak ze bierzesz wartość mieszkania i mnożysz razy ilość osób jakiej należy się spadek.
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: Nom 72m za 480k to sobie policz - drugi raz byś kupił swoje mieszkanie i miałbyś 144m, a tu masz 95. Mieszkanie jest do totalnej generalki w prawie 50 letnim budynku, a nie w nowej szeregówce z jakimś ogródkiem, a tutaj co najwyżej masz czynsz do płacenia gratis. Zobacz sobie mieszkania 90m w Lublinie i w jakim standardzie niektóre chodzą za podobną kwotę jeżeli już miałby się człowiek decydować
preferencyjne_posty - @4mmc-enjoyer: Nom 72m za 480k to sobie policz - drugi raz byś ...

źródło: Screenshot 2025-03-03 at 13-03-12 Mieszkania na sprzedaż Lublin lubelskie Otodom.pl

Pobierz
  • Odpowiedz
@preferencyjne_posty: no są dałny co poradzisz, ja miałem skromny budżet 500k i ze 20 mieszkań obejrzałem zanim znalazłem jakieś sensowne. Niektóre miały tak nasrane w księgach wieczystych, że to masakra. A sprzedający też potrafią wypominać kanapę zakupioną 6 lat temu xD Książkę mógłbym napisać, bo każde mieszkanie miało jakiś minus który je zdecydowanie przekreślało.
Cena to tam pikuś :)
  • Odpowiedz
  • 0
@preferencyjne_posty: w Krakowie by poszło w kilka godzin ;), a za chwile się Wałbrzych czy coś podobnego obudzi że u nich po tyle to całą kamienice kupisz albo i dwie

takie wrzuty bez lokalnego kontekstu nie mają sensu
  • Odpowiedz
@Farmazony_gadasz: Patrząc na fakt, że za 50k mniej możesz wyrwać z nawet większym metrażem, ale już zrobione, a tutaj 100k w remont jeszcze trzeba włożyć to odejmij sobie co najmniej 150k. Jest to 2 piętro na 3 możliwe więc pewnie windy nie ma co oznacza, że nie jest takie pewne czy się zestarzejesz w tym mieszkaniu, a młodzi rodzice też pewnie odpadają bo bujanie się z wózkiem to kłopot. Czynsz
  • Odpowiedz
@preferencyjne_posty: się smiejszz ,ale mój ojciec ostatni mówił, że domu rodzinnego w Polsce powiatowej to on by za mniej niż milion nie sprzedał, co z tego że jego siostra pobudowała nowy nowoczesny dom z lepszym standardem zapewne w tej kwocie xD główny argument czemu milion? Bo można z tego 3 mieszkania wydzielić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz