Aktywne Wpisy

Golibroda85 +546
Ostatnio w robocie napisałem sobie mały program który znacząco ułatwił mi pracę i zaoszczędził wiele godzin bezsensownego klikania. Oczywiście nie zrobiłem tego sam, tylko przy pomocy chatGPT. A trzeba wiedzieć że z programowaniem mam tyle wspólnego co z drogimi samochodami, czyli nic xD. Samodzielnie bym nawet tego Pythona nie zainstalował. No i poczułem lekką dumę z siebie, pierwszy raz od bardzo dawna. Szefowi się nie pochwalę, bo w nagrodę dostanę tylko kpiny

magdalena-gaska +84
Jaki powinien być mój facet:
- prawiczek, zużyta parowa się nie nadaje
- uległy
- nie powinien dyskutować i odzywać się niepytany
- powinien gotować i sprzątać
- powinien ubierać się skromnie
- prawiczek, zużyta parowa się nie nadaje
- uległy
- nie powinien dyskutować i odzywać się niepytany
- powinien gotować i sprzątać
- powinien ubierać się skromnie

Pamietam jakby to było wczoraj: pociąg, jeden bagaż, laptop, bilet w ręku i marzenia. Samotna emigracja nie jest łatwa. Szukanie pracy, nieprzespane noce i wewnętrzne rozterki czy w ogóle warto. Inne miasto, inny język, inni ludzie. Rodzina i dawni przyjaciele w Krakowie. I ciagle zadawanie sobie tego samego pytania „czy warto?” „Czy dam radę?”
Dzisiaj wiem, ze nie warto. Nie spełniłem swoich marzen o dobrze płatnej pracy w zawodzie, o przyjaciołach i życiu jakim zawsze chciałem żyć. O wolności i podejmowaniu decyzji samemu za siebie.
Ech ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: IMG 2412
PobierzOd 10 lat różne emigracje, wewnętrzne, zewnętrzne, krew w piach.
Łódź to ostatnio się rozwija ale dziwne że ktoś opuszcza Kraków, mi się wydawało że to takie lepsze miasto jakby