#internet #orange #neostrada Mam od samego rana problemy z internetem stacjonarnym z Orange (do 80Mbit/s). Prędkość pobierania to nieco ponad 1Mbit/s, upload mam w normie. Zazwyczaj prędkość oscylowała w okolicach 50-60 i jeszcze wczoraj wszystko było ok. Sprawdzałem na dwóch routerach (Funbox i Tp-Link) po kablu i po wifi, wszędzie to samo. Na infolinii twierdzą, że u nich wszystko ok - pokazuje download na poziomie 60Mbit/s. Mam umowę na czas nieokreślony, Orange spamuje mnie ofertami na czas określony ale za większy hajs więc nie jestem zainteresowany. Myślicie, że byliby zdolni do obniżenia mi prędkości (zgodnej z umową bo powyżej 1Mbps) po to żeby zmusić mnie do podpisania nowej umowy? Bo jak tak to trza będzie kręcić Małysza #afera
@Dominias: współczuję miras, 10 lat j-----m się z internetem po miedzi a potem w cholerę to wywaliłem i przeszedłem na LTE, może i były limity GB ale prędkości były pewniejsze
@Dominias: login i hasło do sesji pppoe czyli dksdfjkfjsf@Neostrada.pl limituje prędkość. Całkiem możliwe, że 'celowy' błąd jak nie chciałeś aneksować umowy.
Mam od samego rana problemy z internetem stacjonarnym z Orange (do 80Mbit/s). Prędkość pobierania to nieco ponad 1Mbit/s, upload mam w normie. Zazwyczaj prędkość oscylowała w okolicach 50-60 i jeszcze wczoraj wszystko było ok. Sprawdzałem na dwóch routerach (Funbox i Tp-Link) po kablu i po wifi, wszędzie to samo. Na infolinii twierdzą, że u nich wszystko ok - pokazuje download na poziomie 60Mbit/s. Mam umowę na czas nieokreślony, Orange spamuje mnie ofertami na czas określony ale za większy hajs więc nie jestem zainteresowany. Myślicie, że byliby zdolni do obniżenia mi prędkości (zgodnej z umową bo powyżej 1Mbps) po to żeby zmusić mnie do podpisania nowej umowy? Bo jak tak to trza będzie kręcić Małysza #afera
źródło: Google Chrome 2025-03-03 10.52.57
Pobierzźródło: iTerm2 2025-03-03 11.03.21
Pobierzźródło: Google Chrome 2025-03-03 11.06.39
Pobierz