Wpis z mikrobloga

Kupuje już społeczki w złotówkach i dolarach, z racji że euro jest teraz tanie chciałbym i trochę tej waluty kupić i zainwestować, macie jakieś fajne spółki do polecenia?
Chętnie sprawdzę spółki płacące dywidendy, ale nie wykluczam też jakichś które tego nie robią

(Rheinmetall odpada, nie jestem takim bogaczem żeby kupować akcje za 1000 euro a ułamkowe akcje mnie nie interesują)
#gielda
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@StdPtr: to kup sobie kawałek :P wiem że wtedy nie masz takiego zabezpieczenia swoich środków no ale umówmy się że w tym tygodniu szczur czy inny broker akurat nie upadnie ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@assninja: tylko czy jak będę kupował po kawałku i po paru miesiącach zbierze mi się cała akcja to już będzie liczyła się jako 1? Czy dalej to będzie liczone jako akcje ułamkowe?
  • Odpowiedz
  • 0
@assninja: bo szczur może i nie padnie w najbliższym czasie ale zawsze wolę mieć zabezpieczenie, chyba że jak zbierze się cała to sprzedam ułamkowe i kupię całą momentalnie
  • Odpowiedz
tylko czy jak będę kupował po kawałku i po paru miesiącach zbierze mi się cała akcja to już będzie liczyła się jako 1? Czy dalej to będzie liczone jako akcje ułamkowe?

@StdPtr: Jak uzbierasz cząstki na 1 sztukę to akcje ułamkowe zostaną scalone do normalnej akcji.
  • Odpowiedz