Wpis z mikrobloga

Cześć.
Zapraszam do posłuchania mojego nowego utworu. Inspiracją był (znowu) film "Pan Kleks w kosmosie", a dokładniej statek kosmiczny Voltan II. Pamiętam, że za szkraba miałem koszulkę z Voltanem. Ja uczyniłem podkład, a kolega Momentvm dorzucił gitary i sola. Miało być synthwaveowe umpa umpa, a wyszedł całkiem spoko kawałek!. Zapraszam do słuchania i komentowania.

https://youtu.be/jFia7AQTjx8

#synthwave #muzykaelektroniczna #newretrowave #hobby #tworczoscwlasna #chwalesie #muzyka #filmpolski #gitara #gitaraelektryczna #muzykafilmowa
ediacz - Cześć.
Zapraszam do posłuchania mojego nowego utworu. Inspiracją był (znowu)...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ediacz: Dobre to. Biorąc pod uwagę, że teraz tego kleksa się odświeża (pomijając czy dobry czy nie), ale może warto skontaktować się z twórcami, może jakaś kolejna część jak będzie właśnie w kosmosie, to by wzięli waszą muzę ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Bardzo dobra nuta! Propsy dla klawiszowca i również dla magika na gitarze. Świetny finał! Fajna opowieść z Panem Kleksem w Kosmosie w tle!
  • Odpowiedz
  • 1
@MajoZZ: Niegłupie, Jakoś wolę muzę udostępniać za free. Traktuję to jako hobby. Mam utwory do zakupu na Bandcampie... ale jak na razie nic nie zarobiłem :(
  • Odpowiedz
Mam utwory do zakupu na Bandcampie... ale jak na razie nic nie zarobiłem :(

@ediacz: Jeśli dobrze widzę na "bandcamp" kupuje się licencję na słuchanie?

muzę udostępniać za free

Udostępniasz do słuchania. Baaa nawet jakbyś dał pod wideo, że copyright-free to bym jej nie użył w filmie. Już takie kwiatki miałem, że muzę autor sam tak podpisywał, a potem po jakimś czasie - cyk zgłoszenie praw autorskich i czerpanie zysku z filmów
  • Odpowiedz
@ediacz: Kolego, sztosik. W dobrym stylu retro wave. Nawet tak filmowo bym powiedział ten utwór jest rozplanowany, nadaje się na tło do jakiejś produkcji. Btw, na jakiej licencji to udostępniasz? Można to wykorzystać w swoim filmiku jakimś?
  • Odpowiedz
  • 1
@micherwicher: dziękuję bardzo. Udostępniam na licencji: im więcej osób to usłyszy, tym lepiej. Odezwij się na priva to dam ci linka do pobrania pliku nieskompresowanego.
Oczywiście w opisie filmiku podaj linka do mnie na YT... I to chyba tyle z warunków licencyjnych :)
  • Odpowiedz