Wpis z mikrobloga

#majsterkowanie #narzedzia #einhell Rozkładał ktoś młotek pneumatyczny Einhella (TC-PC 45)? Blokuje się po sekundzie działania, trzeba czymś walnąć we włożone dłuto, żeby popuścił, zaczął się ruszać mechanizm przy potrząśnięciu i znowu mógł pochodzić sekundę po podpięciu powietrza. Próbowałem wszystkiego, olej pneumatyczny co chwilę, pół WD-40 tam wlałem, nawet się już poddałem i wlałem delikatny detergent i psiknąłem myjką ciśnieniową do otworu na dłuto, potem znowu olej i tylko minimalna poprawa, więc chcę go rozkręcić i przeczyścić. Zwykle nie ma z tym problemów, wystarczy odkręcić główkę i tyle, ale tutaj po odkręceniu plastikowej nakładki jest wbita rura w okładzinę i ani drgnie. Próbowałem w imadło i kręcić, trochę rozgrzać obudowę przy gwincie hot airem i nic. Tutaj rysunek złożeniowy i nic z niego nie wynika https://www.einhell-service.com/pl_PL/4139040-tc-pc-45.html i wygląda jak zwykły młotek pneumatyczny.
luke657 - #majsterkowanie #narzedzia #einhell Rozkładał ktoś młotek pneumatyczny Einh...

źródło: Screenshot 2025-03-03 014039

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach