Wpis z mikrobloga

Mircy, jak wygląda procedura wydania prawa jazdy po zdanym egzaminie?
Przy zakładaniu PKK trzeba było dostarczyć zdjęcia, badania lekarskie i jeszcze chyba coś, nie pamiętam, czy opłatę robi się jakąś, czy co tam jeszcze ode mnie chcieli.
Teraz po zdanym egzaminie prakycznym na info-car czytam że trzeba orzeczenie lekarskie, zdjęcia i opłatę za wyrobienie dokumentu i tu moje pytanie, czy te zdjęcia i orzeczenie, które szły do PKK już są załatwione, czy znowu muszę zrobić zdjęcia, albo znaleźć/zrobić ponownie orzeczenie lekarskie? xd
I druga sprawa, jeśli mam okulary, a planuję w tym roku laserową korektę, to czy po operacji i złożeniu wniosku o nowe PJ z 15 letnim terminem, i czy muszę w takim wypadku ponownie robić zdjęcia, czy awansem mogą przejść stare?
#prawojazdy #pkk #samochody #lasik #laserowakorekcjawzroku
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BDLK_IMPRTR: badania lekarskie i zdjęcie ma już urząd, po prostu musisz opłacić dokument (w niektórych regionach płaci się też przy pkk, ale w większości dopiero po zdaniu). Jeśli chodzi o okulary, problemu ze zdjęciem nie ma, może być stare, chociaż warto mieć aktualne. Ale pewności, czy na pewno dostaniesz na 15 lat też bym nie miała, to zależy od lekarza przecież, krótsze terminy nie dostają tylko ludzie z wadą wzroku.
  • Odpowiedz
@BDLK_IMPRTR: twoje badania i zdjęcia są z pkk w urzędzie teraz składasz o fizyczny dokument płacisz tam to 100 czy 140zl i czekasz, w międzyczasie możesz jeździć na praku w mObywatelu jest ważne 30 dni od zdania i dostępne średnio 2-3h po uzyskaniu wyniku pozytywnego
  • Odpowiedz