Planuje kupić używane BMW za około 120 tys. Chcę zweryfikować czy wszystko jest cacy przed zakupem i zastanawiam się nad wyborem rzeczoznawcy, który mi to sprawdzi. Czy polecacie autotesto, brać kogoś niezależnego, czy jechać do ASO i poprosić ich o oględziny i sprawdzenie auta? Sprzedający jest otwarty na wszystkie opcje, była niewielka szkoda, dostałem fotki sprzed naprawy, ale nie chce aby okazało się, że kupiłem coś bez dokładniej weryfikacji.
@piwakk: no właśnie mam takie obawy, że może nie być to do końca rzetelne.
@Cztero0404 wstyd się przyznać, ale to dopiero pierwszy raz kiedy kupuje auto używane od kogoś. Moje dwa poprzednie auta (i pierwsze jakie kupowałem, bo pierwszy samochód dostałem od dziadka) to były nówki z salonu. Zawsze o auta dbałem, serwisowałem wszystko jak trzeba i nigdy nie miałem żadnych problemów z niczym, więc nawet nie wiem co
wstyd się przyznać, ale to dopiero pierwszy raz kiedy kupuje auto używane od kogoś.
@jayandrew: Dlaczego uważasz, że wstyd się przyznać? Właśnie robisz coś totalnie normalnego bo nie znasz się to nie udajesz, że się znasz. Niestety ogrom ludzi ma ten problem, że działa odwrotnie.
#motoryzacja #bmw #autotesto #samochody #kupnosamochodu #kiciochpyta
@jayandrew: Odradzam zdecydowanie. Tam potrafią się trafić totalni amatorzy, którzy nic nie wiedzą.
Będziesz zadowolony, nikt nie prześwietli tej marki tak jak oni
Komentarz usunięty przez moderatora
@Cztero0404 wstyd się przyznać, ale to dopiero pierwszy raz kiedy kupuje auto używane od kogoś. Moje dwa poprzednie auta (i pierwsze jakie kupowałem, bo pierwszy samochód dostałem od dziadka) to były nówki z salonu. Zawsze o auta dbałem, serwisowałem wszystko jak trzeba i nigdy nie miałem żadnych problemów z niczym, więc nawet nie wiem co
@jayandrew: Dlaczego uważasz, że wstyd się przyznać? Właśnie robisz coś totalnie normalnego bo nie znasz się to nie udajesz, że się znasz. Niestety ogrom ludzi ma ten problem, że działa odwrotnie.