Wpis z mikrobloga

#metal #stoner #sludge
#cultowe (1490/1000)

Domkraft - Into Orbit z płyty pt. Seeds (2021)

Bo to było tak: wpadła mi kilka lat temu w ręce kapela o wdzięcznej nazwie Novarupta z pierwszą płytą, na której udzielali się różni mniej lub bardziej (raczej mniej) znani wokaliści, bo pan Alex Stjernfeldt nie miał żadnego na stale. Stamtąd poznałem Domkraft przez osobę wokalisty udzielającego się w jednym z numerów - Martina Wegelanda. Po bodajże dwóch latach już normalnie, regularnie wyczekiwałem nowej płyty Domkraft, chyba bardziej niż Novarupty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W skrócie: szwedzki, typowy stoner sludge, ładnie wyprodukowany, momentami pomysłowy, oczywiście dość brzmieniowo ciężki, no i plus voc, który pasuje idealnie do tej muzy - taki lekko dramatyzujący :D

------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe
cultofluna - #metal #stoner #sludge
#cultowe (1490/1000)

Domkraft - Into Orbit z pły...
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach