Aktywne Wpisy
sloniasek +304

Shyvana +14
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

Moja partnerka (nie jest lekarzem) i ja (stomatolog) myślimy nad sformalizowaniem naszego związku. Pojawia się temat majątku. Ja zarabiam teraz ok. 4x więcej niż moja partnerka, w związku z czym można przyjąć pewne uproszczenie, że nasz przyszły majątek w ok. 80% będzie zbudowany przeze mnie. We wspólnocie majątkowej nie ma to żadnego znaczenia i w przypadku rozwodu podział majątku jest po połowie. Pomijam kwestie alimentów na dzieci itp.
Moje doświadczenie życiowe i obserwacje są takie, że w małżeństwie jest fajnie jak jest fajnie. Znam ludzi którzy przechodzili przez piekło rozwodowe, próby wyłudzenia pieniędzy, majątku etc., straszenie utratą kontaktów z dziećmi. Brzmi jak horror, więc chciałbym się Was poradzić czy ktoś może zna jakieś metody na jakieś "zabezpieczenie" się na wypadek rozwodu? Rozdzielność majątkowa średnio wchodzi w grę - wiem, że mnie zabezpiecza, ale z kolei nie zabezpiecza partnerki jako przyszłej matki dzieci, a chciałbym też, żeby czuła się bezpiecznie w tej relacji (z jej perspektywy rozdzielność majątkowa daje mi bardzo wygodną furtkę do rozwodu i kopnięcia jej w dupę).
#zwiazki