Wpis z mikrobloga

Polscy kibice to jeszcze bardziej naiwna grupa niż stare baby.

W odstepie paru tygodni:

1 - kibice polskiego klubu wieszaja transparenty po serbsku i pozdrowienia dla Crvenej Zvezdy.
Cieszą się, że Serbowie je chwalą. Uważaja, że to skuteczny ruch dyplomatyczny.

2. Niedługo potem kibice koszykówki Crvenej Zvezdy organizują celową prowokację podczas meczu z litewskim zespołem. Tworzą ogromną kartoniadę w barwach flagi Rosji, śpiewaja rosyjskie pieśni, a do tego prezentują flagę z przekreślonym symbolem UE (tu akurat ogłupione prawaki z PL przyklasną).

I nie róbcie fikołków, że tu kibice piłki tego klubu a tu koszykówki, bo spokojnie można wrzucić oprawę z flarami w kształcie symbolu Z oraz prorosyjskimi transparentami w wykonaniu właśnie kibiców pozdrawianych przez naiwniaków kibicujacych Jagielloni, ktorzy jako jedni z pierwszych mogą być ofiarami rosyjskiej agresji.
Jednak z drugiej strony, kilka lat temu to kibice Jagi stali się bohaterami memów gdy usiłowali zatrzymać marsz równości, wiec czy można od nich wiele wymagać?

Nigdy nie mogę pojąć tego owczego pędu kibolstwa to skandowania haseł w stylu '' Kosovo to Serbia'' i geopolitycznego umiejscawiania się przeciwko własnemu krajowi. Z czego wynika ten pociąg do wspierania Serbów?

#ukraina #rosja #kibice #polityka #serbia #neuropa #bekazprawakow
szurszur - Polscy kibice to jeszcze bardziej naiwna grupa niż stare baby.

W odstepie...

źródło: uyuyttyghrrrr-1

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szurszur: te "Kosowo to Serbia" Polskich kibiców strasznie mnie żenowało Putin jakby parującego postawił na Polskę to Serbowie by grali i tańczyli a ci nawet ulegle do mniejszego państwa się zachowują
  • Odpowiedz