Wpis z mikrobloga

Ostatnio w social mediach popularne stało się wrzucanie zdjęć formy po kilku, kilkunastu latach i ludzie komentowali w stylu "Ale chodziłeś coś na siłkę?" i konkluzja była taka, że social media oszukały ludzi, co do tego, jak można wyglądać naturalnie i w sumie się zgadzam, tyle że jednak trochę to rozczarowujące, że na sucho tak mało można zbudować XD Wychodzi na to, że jak ktoś trenuje pod sylwetkę, to 2-3 lata naturalnie, żeby nauczyć się trenować i trzymać michę, a potem trzeba wskakiwać na b---ę, bo szkoda czasu, skoro w następne 10 lat uda ci się zbudować łącznie może z 1,5kg czystego mięsa XD

#silownia #mirkokoksy
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mandanda: częściowo trzeba przyznać rację, ale to nie jest tak, że 2-3 lata potrenujesz i możesz wbijać na b---ę. Oczywiście michę nauczysz się trzymać, ale od zera na pewno nie nauczysz się trenować tak dobrze, aby skorzystać jak najefektywniej z tego dopingu. Powiedziałbym, że tak do wykorzystania swojego maksymalnego naturalnego potencjału, to trzeba tych 5-6 lat.
No i trochę na marginesie, ale ja na przykłąd od początku wiedziałem, że aby
  • Odpowiedz
@mandanda Ogólnie uważam, że socjale strasznie popsuły postrzeganie wielu rzeczy, dlatego moim własnym postanowieniem jest brak konta na ig oraz tiktoku. Coraz mniej też używam fb, bo zalewają mnie p------e filmiki/rolki czy g---o wpisy z troll kont.

Co do samej siłowni, to każdy ma inne priorytety. Ja sobie założyłem, że chce poprawić ogólną sprawność i trochę zbudować sylwetkę, a czy to będzie szybko czy wolno to już bez różnicy, bo wiem,
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: motywacja może być byle jaka, można zacząć chodzić na siłownię dla wyglądu, dla lasek, dla czegokolwiek. Ważne, aby szybko przejrzeć na oczy i zacząć chodzić tam po prostu dla siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mandanda: jeżeli faktycznie chcą wejść, to niech wchodzą i niby nic mi do tego. Jednak tylko uczciwie przestrzegam, że to jest bardzo poważna decyzja i trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw, bo to naprawdę jest "ciemna strona mocy". Pytanie, czy ktoś chce progresować typowo sylwetkowo, czy też siłowo. Jeżeli to pierwsze, to tak jak wspomniałem, te 5 lat nauki trenowania i rozwinięcia maksymalnego potencjału i wtedy rozważać b---ę, bo ten
  • Odpowiedz