Wpis z mikrobloga

Macie jakieś rady na chrapanie? Oczywiście główna sprawa to schudnięcie, to wiadome, ale może coś więcej? Im ciężej trenuje, jestem większy i cięższy tym gorzej jest chyba. Dziewczyna narzeka mocno, zgaduję, że ja też się przez to gorzej wysypiam. Zdarza mi się nawet jak zaklejam usta plastrem, nie wiem czy to coś pomaga.
#pytanie #mikrokoksy #silownia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Jestem_Tutaj Nawet jak byłem lżejszy to dalej chrapałem. Zgaduje, że większa masa mięśniowa, większa szyja itd nie pomaga. Znacznie więcej schudnąć będę mógł dopiero na lato.
  • Odpowiedz
@DywanTv: idź do laryngologa. Nie znając przyczyny ciężko coś powiedzieć. Generalnie polecam spanie na boku, na brzuchu. Ja tylko na plecach chrapie xD
  • Odpowiedz
@DywanTv: jw sprawdź przegrodę, zatoki, migdałki. Jeżeli chorowałeś często na anginy, albo masz problemy z częstym zapaleniem zatok, alergiami, zatykającymi się uszami - to też bym sprawdził bo może być przyczyną.
  • Odpowiedz
@DywanTv: pierwsze wizyta u laryngologa, sprawdzi czy to przegroda czy podniebienie, mi podcięcie podniebienia strasznie pomogło, prawie przestałem chrapać i sen się polepszył.
  • Odpowiedz