Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci

Witam. Mam pytanie jak myślicie czy warto kupować działki budowlane z prądem, wodą, internetem światłowodowy i ewtualnie gazem w cenie np od 6700 do 8000 za Ar?
W mieście powiatowym przemysłowym?
Mam cel albo na takiej nieruchomości zarobić lub zostawić sobie pod ewentualną budowę domu np 80m2.
Czy za 5 lat podczas sprzedaży można coś zarobić?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PrOsIaCzEk97: Kup sobie ETF na szeroki indeks giełdowy i nie r----------j rynku nieruchomości jako kolejny kolekcjoner. Ludzie, miejcie litość niech te wasze pieniądze zbudują linię przemysłową do produkcji czegokolwiek rekami spółki giełdowej zamiast po prostu kisić kapitał w areale ziemskim z nadzieją na wyruchanie jakiegoś frajera który za parę lat przyjdzie i zapłaci więcej.

A później jeszcze jakieś płacze że polska straciła jakieś szanse dziejowe, gdy jej obywatele zamiast szukać
PfefferWerfer - @PrOsIaCzEk97: Kup sobie ETF na szeroki indeks giełdowy i nie r------...

źródło: d6991c32555c185f31e362dfec3826d6064e3ced4b4610175b423f2a1529375d,w800

Pobierz
  • Odpowiedz
myśałem o lokatach indeksowanych inflacja lub na stałym procencie 5latki czy 3 lub 2 latki

@PrOsIaCzEk97: No tak już znasz koncept obligacji to i tak jest nieźle z tobą. Od tego już tylko kroczek do przeczytania czym jest ETF i kupienie MSCI All-world i fajrant.

Ale ma początek na 100% bardziej pożyteczne społecznie będzie kupienie tej obligacji 2-3-5 letniej niż zapakowanie się w działki pod Bełchatowem xD Przynajmniej państwo zbuduje
  • Odpowiedz
  • 0
@PfefferWerfer: działki to prędzej w powiecie Ostrołęckim.

Ale też aż normalnie nóż się w kieszeni jak przed swirusem cena była 4000 czy 2500 albo wyprzedaje odzieciczoną ojcowiznę a teraz kurcze staje się z dnia na dzień milionerem.
  • Odpowiedz
@PrOsIaCzEk97 pod budowę dla siebie kupuj, a nie pod inwestycję, 10-15k za ar to masz w rzekuniu, jakiś czas temu jeszcze w mieście widziałem że życzono sobie 250k za 8 arową działkę, nie wiem czy znajdziesz coś sensownego w cenie 8k lub mniej za ar w granicach powiatu, raczej bym się szykował na 12k
  • Odpowiedz