Wpis z mikrobloga

Ja osobiście nie miałbym aż tak dużego problemu z pójściem do wojska w czasie wojny, o ile miałbym gwarancję, że bez mojej zgody nikt nawet nie pomyśli żeby wysłać mnie ma front.

@mateo2111: Jeszcze raz. Bo nic nie zrozumialem. Po co Ci wiec cwiczenia wojskowe jesli nie chcesz isc na front?

A i zeby byla jasnosc ja jestem rpzeciwnikiem ZSW bo wiem jak to dziala gdyz przerabialem osobiscie. NIC NIE
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: Ale ja przecież nic o ćwiczeniach nie mówię, tylko o poborze gdy rozpocznie się konflikt. Jeśli chodzi o same ćwiczenie to nie jestem przeciwko o ile byłyby to krótkie szkolenie np weekendowe z totalnych podstaw, a nie roczne koszary od poniedziałku do piątku.

@silnikAtrakcyjny No wiem, że to trochę nierealne, ale mówię o czysto hipotetycznej sytuacji. Ja jakbym miał gwarancję, że nie zostanę wysłany na front, a w
  • Odpowiedz
Jeśli chodzi o same ćwiczenie to nie jestem przeciwko o ile byłyby to krótkie szkolenie np weekendowe z totalnych podstaw, a nie roczne koszary od poniedziałku do piątku.

@mateo2111: Miras... Nie.

Ja bylem rok w ZSW. Czego mnie tam nauczyli? NICZEGO. Wierz mi badz nie ale nie chcesz
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: No tak, ale ja oczekuję, że takie szkolenia będą zrealizowane tak jak trzeba, a nie jak w ZSW, w takie 2 dni mogliby pokazać podstawy z obsługi broni, pierwszą pomoc, jak się zachować w czasie wojny mieszkając w danej miejscowości np: czy powinni się ewakuować czy lepiej zostać na miejscu itd. Myślę, że takie coś można na spokojnie zrealizować w górę 20h, więc mogliby to podzielić na 2 weekendy.
  • Odpowiedz
w takie 2 dni mogliby pokazać podstawy z obsługi broni, pierwszą pomoc,

@mateo2111: Miras. Jak mnie wzieli do ZSW to strzelalem tak ze se zawsze przepustke "wystrzeliwalem". Nie potrzebowalem zeby mnie nauczyli bo wiesz co? Szkola mnie nauczyla. W szkole mialem cos takiego jak przysposobienie obronne. Nauczono mnie tam na czym polega strzelanie, jak zalozyc maske p-gazowa itp.

Pierwsza pomoc powiadasz... masz PJ? Ja nie. Ale z tego co wiem to na
  • Odpowiedz