Siostra jest w połowie ciąży. Bardzo dlugo sie starali i mieli kilka niepowodzeń. Widzę że bardzo mocno przeżywa i stresuje się samą ciążą ale chyba jeszcze mocniej porodem.
Powiedzcie mi czy jest sens porodu w prywatnej klinice? Czy cokolwiek to zmieni? Czy opieka i kultura jest lepsza niż w szpitalu? A może samo to że nie ma pewności czy zdążysz do kliniki już przekreśla sens? Ja mam za sobą tylko CC więc nie wiem jak to wygląda przy naturalnym porodzie
Zastanawiałem się czy im tego nie zasponsorować ale z drugiej strony może niech rodzą na NFZ a za to zrobić im jakąś grubą wyprawkę na wózek, fotelik, łóżeczko.
@Grzesiok jak na moje śmiało niech rodzi na NFZ, moja różowa i znajomi już po porodach i naprawdę nie ma co narzekać. Jak masz kasę lepiej kup porządny fotelik do auta i dobry materac do łóżeczka.
@Grzesiok: Rowniez bałam się po zaznajomieniu sie z historiami znajomych. Nacinanie krocza zamiast naturalnego przerwania, podanie zbyt wysoko znieczulenia (po wielu prośbach), co skończyło się niedotlenieniem dziecka i reanimacją matki, procedury medyczne bez znieczulenia. Generalnie polskie szpitale są jednymi z gorszych w Europie jeśli chodzi o jakość porodu.
@Grzesiok moim zdaniem warto zainwestować w prywatny pokój w szpitalu, masz możliwość odwiedzin kiedy tylko się chce, mąż może spać razem a nie przychodzi tylko w wyznaczonych godzinach. To duże wsparcie
Powiedzcie mi czy jest sens porodu w prywatnej klinice?
@Grzesiok: Osobiście nie widzę. Szpitale na NFZ teraz są mega dobre, personel bardzo uprzejmy i zaangażowany. Położne najczęściej są bardzo pomocne, uśmiechnięte i są w stanie bezpiecznie przeprowadzić przez poród. Ważne tylko, żeby wybrać szpital z 3 stopniem referencyjności.
Powiedzcie mi czy jest sens porodu w prywatnej klinice? Czy cokolwiek to zmieni? Czy opieka i kultura jest lepsza niż w szpitalu? A może samo to że nie ma pewności czy zdążysz do kliniki już przekreśla sens? Ja mam za sobą tylko CC więc nie wiem jak to wygląda przy naturalnym porodzie
Zastanawiałem się czy im tego nie zasponsorować ale z drugiej strony może niech rodzą na NFZ a za to zrobić im jakąś grubą wyprawkę na wózek, fotelik, łóżeczko.
#polska #spoleczenstwo #dzieci #rodzicielstwo #dziecko #noworodek #sluzbazdrowia #rodzina #porod #ciaza
@Grzesiok: Osobiście nie widzę. Szpitale na NFZ teraz są mega dobre, personel bardzo uprzejmy i zaangażowany. Położne najczęściej są bardzo pomocne, uśmiechnięte i są w stanie bezpiecznie przeprowadzić przez poród. Ważne tylko, żeby wybrać szpital z 3 stopniem referencyjności.