Wpis z mikrobloga

Pytam NEETów.

Zastnawiacie się czasami, co ludzie z przyszłości o Was myślą? Czy wiedzą, jak Wam się powodzi lub raczej nie powodzi. Wiem, że każdy pewnie powie, iż ma to gdzieś, ale naprawdę: Nigdy o tym nie myślicie?

Niby nie ma to znaczenia, a takie myślenie może tylko uruchomić wewnętrzny wstyd, ale takie myśli mi przychodzą czasami do głowy. Zwłaszcza, gdy wejdę czasami na FB i widzę, jak wszyscy ten swój "pług" pchają do przodu i łapię się na tym, że zastanawiam się czy ta lub ta osoba pamięta Hieronima ze szkoły. Czy ktoś zastanawia się nad tym, co u niego?

Może to głupie, bo dlaczego ma mnie obchodzić zdanie ludzi, których nie widziałem już niemal dziesięć lat lub więcej. A jednak, jakaś ciekawość u człowieka się rodzi, aczkolwiek może to nie ciekawość, tylko jakaś wyimaginowana potrzeba by coś znaczyć dla kogoś chociaż na chwilę, żeby nie być wiecznie zbędnym elementem, który przepadł na wyspisku rzeczywistości. Tak, nic to nie znaczy czy ktoś mnie pamięta lub nie.

Nie polepszy to mojego stanu i nie pogorszy, a mimo to w samotności takie rozważania przychodzą.

#przegryw #neet
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pan_Hieronim: sądzę, że myślą o nas co najwyżej wtedy, gdy się na nas natkną.

Koło mnie mieszkają ludzie, z którymi chodziłem do szkoły, w tym dwóch gnębicieli ze starszych klas z podstawówki. Widzą, że gniję, czasami się na nich natykam albo jak wyrzucam śmieci, albo jak grabię liście jesienią w ogrodzie w porze dnia, o której każdy normalny człowiek jest w pracy, oczywiście nigdy w towarzystwie żadnej dziewczyny itp. Zatem
  • Odpowiedz
@Pan_Hieronim: panie, ja nawet już nie pamiętam ich imion i nazwisk xD
po apelu na zakończenie gimnazjum od razu stamtąd wyszedłem szybkim krokiem, nie żegnając się z nikim i tyle. dla mnie to byli tylko przypadkowi, obcy ludzie, z którymi byłem zmuszony przebywać w więzieniu zwanym "szkołą" i w sumie nic więcej. nigdy nie miałem konta na NK ani FB także nawet ich potem nie szukałem

nie wiem, może mieli
  • Odpowiedz
@Pan_Hieronim: nie interesuje mnie co u innych. Technikum skończyłem 15 lat temu, przez ten czas ani razu nie zajrzałem na FB co u znajomych że szkoły. Tak już mam, że zostawiam przeszłość za sobą. Nie zastanawia mnie czy oni myślą o mnie, ja nie myślę o nich mimo że miałem z większością dobre relacje.
  • Odpowiedz
@Pan_Hieronim: Chyba nie wiedzą co umnie w ogóle. Żadnej osoby z mojej klasy kompletnie nie widziałem od dawna. Chyba się powyprowadzali do metropolii.
Jakby mnie zobaczyli to raczej by pomyśleli, że kompletnie mi się nie powiodło.
Chociaż pod jednym z moich filmów ktoś napisał że chodził ze mną do technikum...
  • Odpowiedz
@Pan_Hieronim: nie myślę, wstydzić też nie mam czego za bardzo, bo co, najwyżej wezmę se chipsy / orzeszki / piwko smakowe w domu, bez pozwolenia, tak jestem złodziejem. Jedynie tak ciężko, kiedy wiedziałem, że ktoś jest złym człowiekiem, a pomogłem w sytuacjach, które nie zależały od mojej asertywności - zazwyczaj nie potrafiłem odmówić, ale rzadko zdarzało się, że pomogłem tak o, nawet nie z chęci. To że sobie nie radzę,
  • Odpowiedz