Aktywne Wpisy

Zoriuszka +159
Prawda jest taka że kataster powinien być nie od 3, ale od 2 mieszkania. Kogoś kogo stać na 2 mieszkania stać również na podatek od tego 2.
Jeżeli dostał je w spadku od tej mitycznej babci i nie chce płacić podatku - może go sprzedać napędzając podaż.Jeżeli chce kupić mieszkanie dla dziecka - może je przepisać na dziecko, albo płacić podatek skoro go stać na kupno mieszkania dzieciakowi.
Co więcej, powinien być progresywny
Jeżeli dostał je w spadku od tej mitycznej babci i nie chce płacić podatku - może go sprzedać napędzając podaż.Jeżeli chce kupić mieszkanie dla dziecka - może je przepisać na dziecko, albo płacić podatek skoro go stać na kupno mieszkania dzieciakowi.
Co więcej, powinien być progresywny

okoboji +383
Ojoj biedni motocykliści będą musieli naprostować tablice.
W komentarzach płacz, że NĘKANIE XDDD
NĘKANIEM to jest z-----------e po mieście o 23 z podziurawionym tłumikiem i budzenie setek ludzi
#ciekawostki #policja #motoryzacja #motocykle #polskiedrogi
W komentarzach płacz, że NĘKANIE XDDD
NĘKANIEM to jest z-----------e po mieście o 23 z podziurawionym tłumikiem i budzenie setek ludzi
#ciekawostki #policja #motoryzacja #motocykle #polskiedrogi

źródło: Zrzut ekranu 2025-04-29 o 11.08.34
Pobierz
Długo się zastanawiałem, jestem "starej daty", pamiętam jeszcze Atari 65XE i wgrywanie kaset z gier. I tak sobie myślę co zrobiło na mnie największe wrażenie i zmieniło komputery osobiste... akceleratory 3D? A może plug-and-play? Standard USB, SATA, czy PCI-E? WIFI? "Płaskie" monitory LCD? A może standardy zasilania i ich stany (hibernacja, uśpienie, czy brak komunikatu "można teraz bezpiecznie wyłączyć komputer"? Dla mnie chyba będzie to jednak SSD i tak szybka ucieczka od dysków talerzowych. Zmieniło to diametralnie komfort korzystania z komputera.
#komputery #technologia #pcmasterrace
- stacja dyskietek
- dysk twardy
- akcerelacja 3d
- CD-ROM
Na dyskietki 5'25
źródło: image
PobierzW 1995r mialem 15 lat. Zaczynalem szkole srednia. C64 "dorobilem" sie pod koniec szkoly sredniej. Wczesniej jechalem na tych chinskich wynalazkach typu "200 gier w jednej skrzynce". Taka "konsola" z 4 wajzlami (nawet nie wiem jak to teraz wygooglac. A udalo sie - cos takiego picrel - tylko ze to byla chyba nawet podroba tej podroby :PPP)
Nawet nie mialem co marzyc o normalnym PC.
źródło: image
Pobierz@v-tec: szczerze mówiąc nie miałem przyjemności korzystać z komputera bazującego na lampach - nawet Odra 1002 z początku lat 60-tych była lampowo-tranzystorowa.
Ogólnie to jeszcze rozwój notebooków w podstawowy komputer dla rodziny/pracownika. Ze sprzętu mocno ograniczonego stały się standardem, którego łatwo i przyjemnie się używa.