Wpis z mikrobloga

Też obserwujecie wśród swoich znajomych ogromną alienację i unikanie kontaktów z ludźmi?
Mam wśród znajomych dużo osób, które naprawiają samochody, są kierowcami ciezarowek, zajmują się wykończeniówką. Całe dni spędzają sami ze sobą w pracy i w domu. Nie założyli rodzin, unikają spotkań/imprez. Kiedyś zatrudniali pomocników, ale wolą pracować sami. Przeszkadza im, gdy ktoś jest obok. To przybiera wręcz patologiczną formę. Tym bardziej, że jeszcze kilka/kilkanaście lat temu oni trzymali się w dużych i zgranych paczkach ludzi, którzy razem imprezowali w każdy weekend i razem wyjeżdżali na wakacje/weekendowe wypady. A teraz nie da się z nimi nawet normalnie pogadać, widać że ich psychika się mocno zmieniła.
#niewiemjaktootagowac #samotnosc #ludzie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

totemlesnychludzi: Typowa różowa jest typowa. I wy się potem dziwicie, że mizoginia tak się szerzy.

( ͡° ͡°)

• Odpowiedz
@Jefrjeitor:

Nie założyli rodzin

Tutaj jest pies pogrzebany. Wraz z wiekiem paczki znajomych zmieniają się w paczki znajomych z dziećmi - nie masz dzieci to naturalnie zawęża się grono twoich znajomych, bo po co będziesz się spotykał gadać o kaszojadach jak sam ich nie masz? Jak nie masz dzieci i jesteś grubo po 30+ to zwyczajnie nie masz gdzie i z kim się socjalizować, bo zdrowie nie pozwala już na
  • Odpowiedz
@RitmoXL: tak naprawdę nie jestem różowym paskiem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jefrjeitor: nie mam zamiaru z tobą dyskutować o jakimś czytaniu ze zrozumieniem. Jak wokół siebie widzisz same problemy to znaczy, że to z tobą jest problem a nie z jakimś upadkiem zachodniej cywilizacji czy czemu chciałbyś przypisać to, że znajomi nie chcą z tobą rozmawiać xD
  • Odpowiedz