Aktywne Wpisy

HoroLive +72
Nei rozumiem, jak ludzie mogą nie chcieć zostać rodzicami. Jest tyle plusów, które przewyższają minusy. Ludzie którzy nie chcą zdecydować się na dzieci są trochę egoistami, tylko co im po tym, że będą mieli teraz "łatwiej" skoro przyjdzie kiedyś smutek i starość? Kilka plusów posiadania dziecka:
Bezwarunkowa miłość – dziecko kocha Cię za to, kim jesteś, a nie za to, co masz czy co osiągnąłeś.
Więź rodzinna – budowanie bliskiej relacji z dzieckiem to
Bezwarunkowa miłość – dziecko kocha Cię za to, kim jesteś, a nie za to, co masz czy co osiągnąłeś.
Więź rodzinna – budowanie bliskiej relacji z dzieckiem to

Anawa73 +7
Mirki, pytanie do ekspertów bo się stresuję. Wymusiłem pierwszeństwo na radiowozie, policja wydała krótki sygnał dźwiękowy, nie wiedziałem jak się zachować, zjechałem na lewy pas i kontynuowałem jazdę. Na skrzyżowaniu radiowóz zatrzymał się na mojej wysokości na prawym pasie i wywiązał się następujący dialog:
-Chce Pan jeszcze raz prawo jazdy robić?
-No lepiej byłoby nie...
-No to lepiej nie.
Kontynuowaliśmy jazdę swoimi pasami, około pół kilometra dalej radiowóz zjechał przede mną na
-Chce Pan jeszcze raz prawo jazdy robić?
-No lepiej byłoby nie...
-No to lepiej nie.
Kontynuowaliśmy jazdę swoimi pasami, około pół kilometra dalej radiowóz zjechał przede mną na
Nie ma to żadnego znaczenia w codziennym życiu.
#pizza #gotujzwykopem #gotowanie
źródło: 20250301_171700
PobierzA jakie typy mąki i jakie czasy?
Rysunek poglądowy.jpg
źródło: pizzabox
PobierzCaputo niebieska 24h 62%, caputo nuvola 24h 62%.
Dallagiovana avpn niby. Kupiona w pobliskim markecie. 62 i 66%.
Czuć roznice w wyrabianiu itp.
Ale caputo niebieska najlepsza, bo uniwersalna.
W tym przepisie który podajesz widzę dwa problemy: odrobinę za niskie hydro - woda zawsze odparowuje w trakcie wyrabiania i hydro leci kilka % w dół. Ja na 1kg mąki daję 600g wody. To finalnie nie daje hydro = 60% ale ok 56-58%.
Drożdże: