Wpis z mikrobloga

Miałem ojca pijaka, zniszczył mi w sumie dzieciństwo. Zaraz nie żyje 2 lata, siostry swojej nie potrafię zrozumieć, to samo przeszła co ja. A chce mu pomnik w tym roku zrobić. Nigdy w domu nie było pieniędzy, bo wszystko przelewał w gardło. Pierwsze oryginalne buty kupiłem, za prace na budowie, na czarno 5 zł za godzinę. Były to białe Nike capri, koledzy zawsze mi mówili, jakie Ty masz białe i czyste buty, za kazdym razem jak wracałem czyściłem je szczoteczką¯\(ツ)/¯. Te parę tysięcy, na jej miejscu bym wydał na dzieci, ale w sumie im nic nie brakuje. Z młodym w przyszłym tygodniu jadę do Lego Stora, bo nazbierał kase na giga zestaw. Ja wole pieniądze wydać na swoje koty niż na niego, takim był ojcem.
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Z młodym w przyszłym tygodniu jadę do Lego Stora

@Lujdziarski: Miłych wrażeń i świetnej zabawy życzę, a siostra jak chce to niech sobie pomnik stawia, tylko postaw sprawę jasno.
  • Odpowiedz
@Lujdziarski może siostra ma współuzależnienie? Ludzka psychika może być zniszczona na milion sposobów. Np. może mieć problemy żeby odnaleźć się w zdrowej relacji z rodziną. Obojgu wam życzę dużo zdrowia i spokoju, bo wiem jak bardzo jedna toksyczna osoba może zniszczyć życie całej rodzinie.
  • Odpowiedz
@Lujdziarski Siostra po prostu jest kobieta.

Kobiety mają inny tok myślenia. Czym gorzej ich ktoś traktuje tym bardziej im na nim zależy ¯_(ツ)_/¯

Tak jest zawsze to jest w ich naturze i tego nie zmienisz. Ewolucja panie.
Postaw siostrze jasno zdanie że jak chce to niech se pomnik robi ale ty się nie dołożysz, kwiatów nie kupisz, znicza nie
  • Odpowiedz
@Lujdziarski chwila, najeczkow ci nie kupił to zly?
Jeśli głodny i bity nie byłeś to ciężko się przypierdzielac.
Młody nazbierał kasę, czyli też nie dałeś mu na jego "najeczki" tylko kasa od rodziny z imprez okolicznościowych?
  • Odpowiedz
@Lujdziarski ale oczekuje od ciebie że się do tego pomnika dorzucisz czy sama chce go postawić? Jeśli to drugie to z czym problem? Różni ludzie różnie takie traumy odreagowują - Ty chcesz się odciąć od tego człowieka i jest to ok a ona może chce sama sobie pokazać że jest ponad to, w sensie że jest lepszym człowiekiem niż on kiedykolwiek był. Każdy ma jakiś sposób.
  • Odpowiedz
chce mu pomnik

@Lujdziarski: wywalić śmiecia gdzieś do rowu a nie pomnik stawiać. Jakbym miał takiego kgoos jak ty i jednak by go pochowali w ludzki sposób to bym chyba tradycje zrobil że raz w miesiącu bym się odlewał na ten jego grób
  • Odpowiedz
@Lujdziarski: widać ze nie brak hajsu był powodem twojego s----------a, chociaż pewnie się tez przyczynił, ale główny problem się nie zmienił w tobie, proponuję przestać liczyć innych pieniądz, o---------c się od siostry i pozwolić jej robić co chce jak czuje taka potrzebę
  • Odpowiedz