Aktywne Wpisy
D07IFP +39
W środę urodził mi się synek (pierworodny). Wiem, że Wykop to nie jest najlepsze miejsce na takie pytania, ale dziś jest niedziela i ciężko zasięgnąć rady specjalisty. Dlatego prośba o wsparcie żebym to jakoś dźwignął - nie tylko plusem na odwagę, ale może również odpowiedziami na moje wątpliwości.
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie
-> Synek przespał pierwszą noc bez większych afer. I po karmieniu śpi raczej spokojnie w sensie czasem ma przez chwile szybszy oddech, albo sobie

adamsowaanon +7
Nie boicie się że wam Tusek lub inny hochsztapler podwedzi kapuche z tego IKE, IKZE, czy tym podobnych?
Już raz z OFE se "pożyczył", i powiedzioł że to i tak nie była Polaków kapucha.
Zresztą już się nagonka zaczęła żeby oddawać kapuche bo za mało Polaków tam trzyma.
https://m.youtube.com/watch?v=Dmxexa5nTp4&t=1s&pp=ygUJaG9yeXpvbnR5
A
Już raz z OFE se "pożyczył", i powiedzioł że to i tak nie była Polaków kapucha.
Zresztą już się nagonka zaczęła żeby oddawać kapuche bo za mało Polaków tam trzyma.
https://m.youtube.com/watch?v=Dmxexa5nTp4&t=1s&pp=ygUJaG9yeXpvbnR5
A

2. Pozwolili głosować emocjonalnym kobietom w wyborach.
Ja bym prędzej badał pod tym względem polityków, zwłaszcza po wyimaginowanej magisterce Kotuli czy szemranym doktoracie Myrchy, o Collegium Humanum nie wspominając.
Rzecz w tym, że oni użerają się z konsekwencjami własnych, krótkowzrocznych decyzji. Dla ich dobra byłoby albo realnie zainteresować sie problemem i dopiero świadomie dokonywać wyboru, albo pozwolić decydować tym, którzy mają ku temu podstawy.
Wtedy też taki problem
w gimnazjum to ja miałam pomysł głosować na tych, co obiecają, że będzie trzeci ustawowo wolny dzień od pracy w tygodniu. Problem w tym, że ludzie o których mowa, nadal mają tego typu kryterium wyboru XD
Mój post to nie postulat o zmianę, tylko stwierdzenie faktu.
Ale gdyby za kryterium przyjąć np wkład do budżetu państwa ( ͡° ͜ʖ ͡°) takie ruchome „prawo” wyborcze, zależne od tego, czy się dokładasz, czy to na ciebie się składają.
Bilans na plus - spoko, głosujesz.
Bilans na minus - też spoko, reszta
Jeśli jednak więcej dostajesz niż dokładasz, to ban, dopóki nie zaczniesz się dokładać.
To tak jak w, nie wiem, mieszkaniu ze współlokatorami. Jeśli z jakiegoś powodu przestajesz płacić, to reszta ci pomoże, ale nie decydujesz, jaki pakiet z