Wpis z mikrobloga

#swiadomesnienie #swiadomysen #luciddream

Potrzebuje czegoś dobrego na wspomaganie snu.

Zajebistych zaburzeń snu się nabawiłem. Dziś w nocy jakieś 2 godziny leżałem i oglądałem filmy, które mi się na powiekach wyświetlały. Dopiero przed południem udało mi się zasnąć ze zmęczenia. Przed momentem kimałem z godzinkę, też pierszą godzinę oglądając filmy na powiekach.

Co dość interesujące to w zasadzie mam afantazję i kompletnie nie widzę obrazów, gdy sobie marzę. Za to te filmy, które z początku są mało wyraźne, w kilka sekund stają się obrazem, jak w kinie. Jedyna nie mogę koncentrować wzroku na tych filmach, bo wtedy znikają. Co prawda, zaraz pojawiają się nowe i w ogóle na ich treść nie mam żadnego wpływu. Gdy próbuję cokolwiek zmienić lub wykreować to jakbym przechodził w zupełnie inną częstotliwość pracy mózgu i wszystkie filmy zanikają.

No ale OK. Testuję jeden środek wpływający ponoć na koncentrację i sen. Czuję, że działa. Dużo łatwiej mi się medytuje, bo nie napadają na mnie tabuny niesfornych myśli. Same sny - jak już zasnę - są na razie standardowe.

Macie jakieś rady, co można by potestować? Coś co jest do kupienia w aptece lub w odżywkach?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
bo na dobry sen, to szyszki chmielu, a na sny to rumianek albo jedzenie z dużą zawartością omega-3

@UnitrA: W sumie, dlaczego nie. Mogę przed spaniem przejść na ziółka. Dzięki.
  • Odpowiedz
  • 0
ja bym polecil trazadon ale to ma recepte :/

@billuscher: dziękuję, ale bez specjalnej potrzeby leków nie ruszam. Szczególnie na depresję. Leki mają zwykle swoje skutki uboczne, więc wyznaję zasadę, aby stosować je tylko, gdy zachodzi rzeczywiście taka potrzeba.
  • Odpowiedz
  • 1
Jeszcze sa leki jak melatonina czy 5HT to suple wiec raczej bez recepty

@billuscher: myślę, żeby spróbować połączyć z L-teaniną. Ze spaniem już lepiej i wygląda, jakbym wychodził z przesilenia.

To jest jakoś tak, że moje problemy ze spaniem mają jakiś związek ze zmianą pór roku. Przez pewien czas przy przejściu jesieni w zimę i zimy w wiosnę, nie za bardzo potrafię normalnie zasnąć. Może nie zgadza się z kalendarzem,
  • Odpowiedz