Wpis z mikrobloga

Strasznie wczoraj zachlałem. Wpieprzałem glony do piątej rano. Film mi się urwał jak leżałem w rurze. Teraz mnie krzyż n--------a. Trochę się przespałem, ale musiałem wstać rano bo mam obowiązki. Mam ikre. Niektórzy mówią, że nie można chlać jak się ma ikrę, ale to nie prawda. Można, tylko trzeba wstawać rano. Na tym polega odpowiedzialność.

#akwarium #heheszki #akwarystyka #zwierzaczki #chlopakizbarakow #gownowpis #smiesznypiesek
Publius - Strasznie wczoraj zachlałem. Wpieprzałem glony do piątej rano. Film mi się ...

źródło: WhatsApp Image 2025-02-25 at 19.35.23

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stefek-maniek: mam samice żółtą i samca czarnego i wychodzi tak na 40 młodych jakieś 8-10 zółtych. Od jakiegoś czasu robie czystki rasowe i zostawiam tylko żółte xd
  • Odpowiedz
  • 0
@pavlo0: Zobaczymy czy z dwóch albinosków wyjdą same albinoski xD Szczerze mówiąc to nie wiem jak genetyka tej barwy działa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na razie jeszcze stary nie wypuszcza ich z groty i mają pęcherzyki.
  • Odpowiedz
@Publius: Ale mówisz o zółtych czy białych glonojadach? Bo ja mam żółte a mowa jest chyba o albinosach czyli białch. Chyba ze myle pojęcia ;p
  • Odpowiedz
  • 0
@pavlo0: Nie wiem nawet czy jest jakaś oficjalna nomenklatura. Na tego mojego ze zdjęcia mówie że to albinos (chyba nawet jako takie je kupiłem ale nie pamiętam na sto procent), samiczka jest taka sama.
  • Odpowiedz
@Publius: Samice mam żółtą z tych większych. One sie chyba lamparcie nazywają. Samce mam zwykłe pospolite z tymi rogami. I młode wychodzą też zwykłe tylko że niektóre są żółte. Docelowo chce mieć wszystkie żółte bo czarne mi sie znudziły. Żółte odławiam do osobnego zbiornika aż nie podrosną a czarne wyławiam i wydaje po znajomych. Na zdj samica. Fotka z neta ale mam taką sama
pavlo0 - @Publius: Samice mam żółtą z tych większych. One sie chyba lamparcie nazywaj...

źródło: zbrojnik-zloty-ryba-akwariowa-zbrojniki-zlote-ancistrus-gold-l144

Pobierz
  • Odpowiedz