Aktywne Wpisy
ZlaChmurka +5
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BlackenedBlue +148
i ja kocham takie miejsca w polsce właśnie

źródło: temp_file4568750733017339450
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: temp_file4568750733017339450
PobierzWykop.pl
#leki #narkotykizawszespoko #depresja
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: jeden rab... psychiatra powie tak, inny psychiatra powie nie. Jest szansa. Ja normalnie dostawałem off-label, właśnie przy podobnych objawach.
1. Paraliż wykonawczy nie jest oficjalnym kryterium ADHD, ale jest powszechnie doświadczanym problemem przez osoby z ADHD. To efekt trudności z inicjacją i przełączaniem się między zadaniami, co wynika z deficytów w funkcjach wykonawczych.
2. Brak „typowych” objawów ADHD nie oznacza jego braku, ponieważ ADHD ma różne prezentacje (np. głównie nieuwaga vs. nadpobudliwość) i objawy mogą wyglądać inaczej u różnych osób, zwłaszcza u dorosłych i kobiet.
Widać w twoich komentarzach wyjątkowy upór, bo pewnie temat cię kręci. Powiem ci coś, co na pewno cię przekona - moje dolegliwości zaczęły się na pewnym etapie
Rób co chcesz, tylko uwzględnij fakt, że :
1) u kobiet objawy ADHD wyglądają inaczej niż u mężczyzn (nieuważność, bo estrogen redukuje hiperaktywność)
2) sama
Mi jak kończyłem liceum psychiatra dziecięca zaproponowała Medikinet, mimo braku diagnozy ADHD, bo się skarżyłem na problemy z koncentracją (nadal je mam), ale nie poczułem jakiejś znacznej poprawy, więc nie prosiłem o więcej recept. Inna rzecz, że brałem chyba tylko w najniższej dawce. Może to dlatego.
Ja zawsze na NFZ, bo nie stać mnie na chodzenie prywatnie...
@Faszola: tak. A z kolei inny psychiatra nie chciał mi wystawić recepty, pomimo że go o to prosiłem.
U mnie dawki 10-20 mg CR na początku działały bardzo dobrze, poprawiały nastrój i