Aktywne Wpisy

PIAN--A_A--KTYWNA +276
Zasady znacie
#glupiewykopowezabawy
#glupiewykopowezabawy
źródło: temp_file898525130374191316
Pobierz
Lardor +313
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file898525130374191316
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Jakby ktoś się zastanawiał jak łatwo rozwiązać temat panelu sterującego np. do Home Assistant to polecam to rozwiązanie:
Uchwyt magnetyczny do tabletu
Trochę było zabawy, bo moduł do ściany pasuje do puszek kwadratowych jak w UK czyli 86mm, ale trochę pracy dłutem i puszka zamontowana.
Magnes trzyma bardzo mocno, nie ma mowy o przypadkowym wypadnięciu.
Moduł montowany do pleców tabletu jest uniwersalny do różnych modeli i klei się go na dołączoną do modułu dwustronną taśmę klejącą.
Tak więc w sumie całość daje łatwy sposób jak z tabletu z dolnej półki (w sumie na Ali czy Amazon można dorwać tablet za około 300zł, ja tu wybrałem Redmi Pad SE 11, który udało się dorwać za niecałe 500zł) zrobić fajny panel sterujący, jednocześnie z wygodnym sposobem by go odpiąć od ściany i posterować sobie rzeczami z ręki.
Teraz tylko czeka mnie konfiguracja apki, by domyślnie Android odpalał HA z zablokowaniem wejścia do menu androida (na hasło)
źródło: 1000017856
Pobierzźródło: 1000017854
PobierzNo a tak poza tym, by właśnie zamiast wyciągać. komórkę, to by móc z jednego miejsca różnymi rzeczami sterować. W kolejnym kroku będzie integracja z Satelem i kamerami więc chcę mieć jeden panel do wszystkiego (。◕‿‿◕。)
@sirgorn:
To że nie musisz go nawet dotykać a masz wyświetlane wszystko na bieżąco.
To co potrzebuje też mam na automatyzacjach, powiadomienia przychodzą na telefon, więc i na zegarek. Kamery mam ciągle widoczne bo mam je na monitorze przy kompie (tak samo rodzice), do tego każdy domownik ma aplikacje w telefonie jak i na kompie.
Jeżeli masz automatyzację, a to jest wg mnie prawdziwy sens, to po co tablet. Ręcznie itak nic nie zmieniasz.