Wpis z mikrobloga

#motocykle
Jezdzi ktoś w Shoei NXR2? Mam głowę na granicy rozmiarów i zastanawiam się nad rozmiarem. Co do rozmiaru to z tego co czytam na innych forach to 90% ludzi żałuje, że nie wzięło rozmiaru mniejszego bo im się rozbiły w czasie. Z kolei w tym konkretnym modelu jezdzi znajoma i mówi, że nic jej się nie rozbił i już nie wiem. Ogólnie to w większym mam trochę luzu a w mniejszym niby nigdzie mnie nie uciska, ale czuję że głowa mi drętwieje.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sonklabart: ogólnie powiem Ci tak, kupiłem w zeszłym roku L (NXR2), mam też kaski Arai XL.

Shoei po roku wydaje się dalej dobry i siedzi prawidłowo. Araie juz mi latają po twarzy.

Dla kontekstu trochę mocno
  • Odpowiedz
  • 0
@sonklabart: Podpowiedziano mi w sklepie, że jest możliwość zrobienia indywidualnej wyściółki pod kask Shoei za 400 zł u Shoei pod Warszawą. Ale nie wiem czy to aż taka gra warta świeczki. Chyba lepiej ten minimalnie większy, bo jednak jak czuję że ciśnie od początku to raczej nie rozbije się na tyle żeby było komfortowo.
  • Odpowiedz
@sonklabart: zbyt dużo zmiennych, żeby odpowiedzieć na takie pytanie. Na pewno się trochę ubije, bo to tylko gąbka. Te customowe elementy (np grubsze policzki) da się kupić osobno i nie trzeba kupować całej usługi.

Dowód anegdotyczny: mam NXRa pierwszej generacji, ale mam go bardzo długo i używałem go bardzo często. Teraz jest kaskiem zapasowym i jak zdarza mi się go założyć, to w porównaniu ze zdecydowanie nowszym Araiem w tym
  • Odpowiedz