Aktywne Wpisy
Random7777 +223
Dziś widziałem jak n------y chłop szarpał po ziemi swoją laskę. Na szczęście zachowałem zdrowy rozsądek i przypomniałem sobie że jest równouprawnienie i że na #tinder zawsze byłem traktowany przez #p0lka jak śmieć. Udało mi się pokonać prymitywne męskie instynkty nakazujące bronić kobiety i nie zareagowałem, tym samym nie wpakowałem się w kłopoty jak typowy bezmyślny białorycerz. A polka dostała to na co zasłużyła od partnera którego sama wybrała.

sluzbywakcji +43
Kilka słów od nas: Andrzej Duda nie podpisał przygotowanej przez obecny rząd tzw. ustawy o mowie nienawiści, między innymi ze względu na płeć lub orientację se*sualną.
Według Prezydenta ustawa budzi wątpliwości z punktu widzenia realizacji wolności wypowiedzi zagwarantowanej przez art. 54 ust. 1 konstytucji.
Poseł Michała Moskala, w związku z tą ustawą napisał interpelację do MSWiA, zadając między innymi pytania co w sytuacji, gdy mężczyzna wejdzie do damskiej szatni i personel go wyprosi?
Według Prezydenta ustawa budzi wątpliwości z punktu widzenia realizacji wolności wypowiedzi zagwarantowanej przez art. 54 ust. 1 konstytucji.
Poseł Michała Moskala, w związku z tą ustawą napisał interpelację do MSWiA, zadając między innymi pytania co w sytuacji, gdy mężczyzna wejdzie do damskiej szatni i personel go wyprosi?

źródło: 53453
Pobierz
- korytarz tunelu złożony byłby z ekranów/paneli akustycznych w typie autostradowym a wewnątrz niego mieściłyby się przegrody; zwieńczony byłby przezroczystym dachem z tworzywa sztucznego
• w przegrodach w rozmieszczeniu geometrycznym byłyby przytwierdzone stojaki na urządzenia pomiarowe (na kilku poziomach), kable doprowadzane byłyby od góry, wiązki pod dachem i do centralki
• na dachu znajdowałaby się para stacji pogodowych do pomiaru warunków i korygowania np. odnotowanej siły wiatru
• na posadzce centralnie przebiegałby wgłębiony pas z amortyzującymi krawężnikami i \ __ / zbieżnością nachylenia do środka [zapobieganie zbaczania szybko poruszającego się pojazdu]
• nad pasem na drugim końcu byłby podwieszony radar(czas, 2D, doppler) z wyśrodkowaną pionową anteną - do zgrania wyników ze zmierzonym ruchem obiektu
• przed wlotem/wjazdem mieściłyby się symetryczne barierki z przedłużonymi osłonkami, siatkami i siecią czujników odkształcenia (do pomiaru zawirowań powstających wokół ciała w ruchu ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
#pomysl #inzynieria #aerodynamika #bron #technologia #bronpalna #projektowanie #ciekawostki
źródło: suppressor-anatomy
PobierzCzy zjawisko dźwięku generowanego przez samochody jest takie same jak dzwięki generowanego przez rozgrzane gazy rozprężające się po wylocie z lufy broni palnej?