Aktywne Wpisy
dawig123 0
Szukam do swojej małej działalności pracownika - działalność w Katowicach, praca to obsługa klienta. Jedyne wymagania to Angielski B2, niemiecki B2, prawo jazdy, podstawy komputera wiadomo i tyle, doświadczenie niewymagane - ile byście takiemu pracownikowi zaoferowali? Wiem, że za minimalną nie ma szans przez niemiecki ale UoP i 5200-5500 brutto będzie ok myślicie?
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki
#katowice #pracbaza #korposwiat #praca #niemiecki

vieniasn +40
może i jestem wykopkiem i to nie jest powód do dumy ale nadal nie prowadzę wojenek politycznych na portalu o kupie i siku jak wielu zrobiło
z dobrych chłopów taki upadek eh
z dobrych chłopów taki upadek eh

Wtedy też Business Insider puszczał artykuły poparte danymi, że w Polsce nie tylko żadnych mieszkań nie brakuje, ale mamy ich już nadpodaż. Tutaj reakcja januszariatu podobna plus teorie przeróżne jak, że no ale wincyj singli, migracje do miast i tego typu wynurzenia, które podpowiadał Chłopski Rozum.
Ostatnio coś się jednak chyba przełamuje, bo wpis mirka, że żyje chyba w symulacji, bo jest w zasadzie sam w nowym bloku, a na KW jakieś firmy i ynwestory, prosi o aktualizację Matriksa XD - przebił się całkiem sporym echem i odpowiedzią niemałej ilości osób, że u nich podobnie.
A tak jest. Ostatnie 5 lat to był bardzo intesywny wykup betonowego złota przez naród, coś jak podczas niedawnej gorączki w Chinach. 2/3 zakupów w stolicy to były zakupy ynwestycyjne - pod handel, najem, albo żeby sobie nawet stało puste. NBP regularnie to pokazywał na wykresach, ale betonowa gorączka to straszna choroba i ludzie wypierali.
I tutaj robi się ciekawie. Bo nagle mamy odpływ, nagle okazuje się że żadnych mieszkań nie brakuje, nagle Polskę opuszczają uchodźcy (lub przynajmniej przestają napływać). Nagle oferta na wtórnym na ATH, a w budowie dalej koło 800k mieszkań.
Więc ta determinacja, aby wepchnąć ludziom do gardeł jeszcze jakieś dopłaty jest zrozumiała. Masa misiów jest załadowana po kokardkę. Firmy mają "kapitał" ulokowany w mieszkaniach XD Nie brakuje też ludzi, którzy cały majątek mają w unitach i zgromadzili np. 50 czy 100. Politycy mają po kilkanaście itd.
Szykuje się ciekawy okres. Czas pogardy dla betonu, Czas Wyleszczenia.
#nieruchomosci
Polecam subreddit /r/canadahousing2
Potrzebujemy brygad squatersów na już.
@kopek: to deweloper udaje, że wszystkie mieszkania się sprzedały, żeby wywołać FOMO
tutaj to kataster by się przydał
@mickpl: mieszkam w bloku z płyty z lat '80. 2 klatki po 10 mieszkań. W mojej klatce oprócz mnie 2 mieszkania są zamieszkałe. W klatce obok też są zamieszkałe tylko 3 mieszkania - reszta pusta. W mieszkaniu na przeciw mojego sąsiad nie mieszka - spotkałem go kiedyś wchodząc do siebie i powiedział, że zrobił sobie tu taki SKŁADZIK (mieszkanie 60m2) XD. Faktycznie czasami
Prawda?
Przeczytałem i serio straszne