Aktywne Wpisy
Tak się życie potoczyło że na pół roku - rok musimy zamieszkać z narzeczoną u jej rodziców. Tragedii nie ma, fajni ludzie. Ja większość będę pracował. Mieszkanie spore 4 pokojowe ale wiadomo jak to jest. Teraz sprzedajemy swoje mieszkanie które opuszczamy, chwilkę budujemy zdolność, odkładamy i kupujemy większe na początku przyszłego roku. Mieszkał ktoś tak? Na co się nastawić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#zwiazki #milosc
#zwiazki #milosc

koronawirus +397
Wykop chyba oficjalnie stał się jedną, wielką, polityczną j------ą XD tego nie da się już przeglądać. jedni n------------y na drugich. w imię świń, dla których jesteście gównem, wy sobie rozszarpujecie wzajemnie gardła. zajebiście przykro się na to patrzy
#wykop #gorzkiezale
#wykop #gorzkiezale
Moi drodzy, na przykładzie Ukrainy wyjaśnijmy sobie parę rzeczy...
1. Państwo musi być silne militarnie, jeśli nie jest samo w sobie, to musi mieć mocne sojusze.
Ukraina została napadnięta przez Rosję, ponieważ nie miala żadnej z tej rzeczy, mając za granicą roszczeniowego sąsiada.
2. Prawdziwa polityka zagraniczna nie opiera się na empatii i dobroci serca, ale na biznesie jako takim i budowaniu relacji biznesowych.
Ukraina naiwnie wierzy, że USA będzie bronić ich za darmo, bez żadnych głębszych korzyści. Stany zwietrzyły większy zysk, poza samym zbyciem militariów, ma szansę na zdobycie wpływów oraz bogactw naturalnych, jednocześnie nie dopuszczając do zdobycia ich przez Rosjan. Na chwilę obecną, najszybszym gwarantem bezpieczeństwa dla Ukrainy że strony rosyjskiej, jest interes USA na swoim terytorium.
2. W polityce zagranicznej, jak w biznesie, heroizm dobrze brzmi, ale bez sojuszy i pozycji nie przynosi zysków, jest ostatecznością.
Europejscy przywódcy wysyłają "Tweety" i słowa wsparcia, ale nie one są potrzebne Ukrainie. Ukraina znalazła się w sytuacji, w której musi dokonać wyboru, czy będzie pod wpływem Rosji, czy pod wpływem USA. To są dwa najbardziej prawdopodobne scenariusze. Niestety nie ma pozycji do negocjacji, a empatyczna Europa niestety nie jest w stanie ochronić Ukrainę bez rozpoczęcia i angażu w 3. wojnę światową.
Wielu czuje się oburzonych polityką USA, ale to dlatego, że w swej naiwności liczy na to, że USA będzie walczyć po prostu dla sprawy, z dobroci serca. Świat tak nie działa.
@Ze_Arcadio: bullshit, cały argument Ukrainy opiera sie na tym że w tej umowie nie ma
źródło: 3t5yq0
Pobierz@Ze_Arcadio: ale co ja ci mam pisać. Piszesz takie oczywistości a i tak jeszcze sam sobie przeczysz. Skoro liczą się interesy to czemu USA pomagało cały czas Ukrainie? Widocznie mieli w tym interes. To czemu twierdzisz teraz ze Zelensky chce pomocy za darmo? Przeciez wczesniej nie dawal im żadnych minerałów a jednak im pomagali
@Ze_Arcadio: jak się dobrze dogadają z Putinem to i ruskiej Ukrainy będą mogli wydobywać
W ogole poczytałem Twoje komentarze na wykopie, po zaintetesowaniach i swiatopogladzie sprawiasz wrażenie bardzo młodej osoby, nie patrz na swiat zbyt naiwnie! Dobrej nocy :)
@Ze_Arcadio: amerykanskie firmy już są obecne na Ukrainie, chociażby holdingi spożywcze. Jakoś to ruskich nie powstrzymało lol